Τετ α τετ Υπουργικού με φορείς του επιχειρείν δρομολογεί ο Χριστοδουλίδης

Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο η Κυβέρνηση στα πρότυπα της πρακτικής που ακολούθησε πέρσι με τους ξένους επενδυτές και προσκαλεί τον Μάιο στο Προεδρικό φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας - «Πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή και στους Κύπριους επιχειρηματίες»

Τη θεσμοθέτηση απευθείας διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας από το βήμα της 63ης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων. 

Κατά τον χαιρετισμό του, ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει απευθείας διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, προσκαλώντας ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και Σύνδεσμο Τραπεζών στο Προεδρικό στα τέλη Μαΐου. 

Απευθυνόμενος στα μέλη και την ηγεσία της ΟΕΒ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως "θα είστε στο Προεδρικό στα τέλη Μαΐου μαζί με το ΚΕΒΕ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών, έτσι ώστε, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία όλων εσάς, των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρούμε μαζί μπροστά, να σας παρουσιάσουμε τους σχεδιασμούς μας". Όπως είπε, σε αυτή την συνάντηση θα βρίσκεται και το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου ούτως ώστε, πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις να ακούσουν τα σχόλια των φορέων, προκειμένου "να κινηθούμε", όπως είπε, "μαζί στη βάση της ίδιας στρατηγικής".

"Παρόμοια πρακτική ξεκινήσαμε πέρσι με τους ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα", σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως "θέλουμε, επιδιώκουμε την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων, αλλά την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή και στους Κύπριους επιχειρηματίες".

Η Κύπρος να καταστεί ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου 

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η επιχειρηματική κοινότητα στην υλοποίηση του Οράματός μας, όπως περιγράφεται και στη Στρατηγική – Όραμα 2035 με στόχο «η Κύπρος να καταστεί ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να ζει κάποιος, να εργάζεται και να δραστηριοποιείται», αλλά και στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησής. 

Να νομοθετούν λιγότερο Κυβέρνηση - Βουλή 

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως η Κυβέρνηση – η κάθε Κυβέρνηση - δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως το δυναμικό και τις προοπτικές της οικονομίας χωρίς την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία των επιχειρήσεων. "Οι επιχειρήσεις αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα όταν η Κυβέρνηση νομοθετεί λιγότερο μαζί με τη Βουλή", προσθέτοντας πως ευθύνη της Πολιτείας είναι να παρέχει το αναγκαίο ευνοϊκό περιβάλλον και να υποστηρίζει συστηματικά τις προσπάθειές τους για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Ουσιαστική συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως "ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, επιδιώκω μια πραγματική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αφού έχω την έντονη πεποίθηση ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, να προάγουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, και να επιτύχουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη που θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας", υπογράμμισε. 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφερε ως παράδειγμα τη συμμετοχή του την περασμένη βδομάδα σε εκδήλωση στο Λονδίνο, με συνδιοργανωτή και την ΟΕΒ, με στόχο την προώθηση της Κύπρου και την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων στη χώρα μας. "Το έχω επαναλάβει πολλές φορές, το εννοώ απόλυτα, σας θεωρώ και την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ συνεργάτες στην προσπάθεια για ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας μας", τόνισε.  

Διαβάστε επίσης: Π. Γαλίδης: Το ηλεκτρονικό εμπόριο διαφοροποίησε την ταχυδρομική αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ