Έκκληση ΠΕΟ και DEV-IS στους Ηγέτες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Τι αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση

Οι δύο ηγέτες να αξιοποιήσουν δημιουργικά την κάθοδο στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο όπο έμειναν στο Κραν Μοντανά, καλούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ και DEV-IS, οι οποίες πραγματοποίησαν συνάντηση την Πέμπτη στα γραφεία της ΠΕΟ. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΕΟ και της Εκτελεστικής Γραμματείας της DEV-IS και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και της κοινής δράσης μεταξύ των δυο οργανώσεων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανώσεων.

Συζήτησαν επίσης την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την επικίνδυνη στασιμότητα στην οποία βρίσκεται, τονίζοντας ότι η απουσία διαλόγου και η δημιουργία νέων τετελεσμένων οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

«Οι δυο οργανώσεις συμφωνούν ότι η επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών είναι ο μόνος δρόμος για ανακοπή των αρνητικών εξελίξεων και καλούν τους δύο ηγέτες να αξιοποιήσουν δημιουργικά την κάθοδο στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο όπου έμειναν στο Κράν Μοντανά», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η ΠΕΟ και η DEV-IS αναφέρουν, επίσης ότι καταδικάζουν «τη γενοκτονία που συνεχίζει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων με τη συνενοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους» και επαναβεβαιώνουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και εκφράζουν τη σταθερή στήριξη τους στο δικαίωμα του να ιδρύσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν την κοινή δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων με  στόχο την υλοποίηση του κοινού οράματος, μια Κύπρο ειρηνική και επανενωμένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ