Στην Κρακοβία μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψη του στην Πολωνία ο Πρόεδρος

Ολοκληρώνει σήμερα Παρασκευή την επίσημη επίσκεψή του στην Πολωνία ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Βαρσοβία συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Κρακοβία, όπου θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Jagiellonian. Εκεί θα μιλήσει στους φοιτητές, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον κυβερνήτη Ελάσσονος Πολωνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση  για περαιτέρω ενίσχυση των  εξαίρετων σχέσεων των δυο χωρών ενω έγινε ειδική αναφορά στην προοπτική ενίσχυσης των τουριστικών σχέσεων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Πολωνία είναι η τρίτη χώρα σε αφίξεις τουριστών στην Κύπρο και ότι είναι εφικτός στόχος η αύξηση των Πολωνών τουριστών σε μισό εκατομμύριο ετησίως. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πολωνό ομόλογο του για την στάση της Βαρσοβίας στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός Πρόεδρος τόνισε ότι η θέση της Πολωνίας στο Κυπριακό δεν αλλάζει εδώ και χρόνια και ότι η χώρα του θέλει μια Κύπρο ενιαία, η οποία θα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλιδης παρακάθισε επίσης σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τούσκ, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, ενόψει και των ευρωπαϊκών εκλογών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βουλής Σίμον Χολόνβια.

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα επενδύσεις λόγω αυξημένου κόστους για πάρκινγκ - φαντάσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ