Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Μεταφορών για τα διόδια (βίντεο)

Θα μπουν διόδια στις πόλεις και τους αυτοκινητόδρομους της Κύπρου; Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση ότι διενεργείται μελέτη για την εφαρμογή συστήματος τιμολόγησης, τα γνωστά «διόδια», στους αυτοκινητόδρομους και στις πόλεις, με το Υπουργείο Μεταφορών να ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση για την εισαγωγή αστικών διοδίων και την καθιέρωση ζωνών χαμηλών εκπομπών στις πόλεις Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού εμπίπτει στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Χερσαίων Μεταφορών με ορίζοντα το 2040, η οποία είναι ανοικτή για διαβούλευση (δείτε εδώ) μέχρι και τις 14/6/2024.

Σε δηλώσεις της στο ΣΙΓΜΑ, η Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, κ. Εύη Αναγιωτού, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόταση των μελετητών που εκπονούν την εν λόγω μελέτη, η οποία (πρόταση) έχει απορριφθεί από τον Φεβρουάριο. «Αυτή η μελέτη που έχουμε μπροστά μας και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση πρόκειται για προκαταρκτική τελική και αναμένεται η διόρθωση να διαφανεί στο επόμενο παραδοτέο, το οποίο αναμένεται εντός μερικών βδομάδων», συμπλήρωσε η κ. Αναγιωτού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα επενδύσεις λόγω αυξημένου κόστους για πάρκινγκ - φαντάσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ