«Πονοκέφαλος» ΥΠΟΙΚ για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας και τερματικό Βασιλικού

«Το Υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται πολύ έντονα», δήλωσε ο Μάκης Κεραυνός

Συνεχίζεται το θρίλερ που αφορά το τερματικό αποθήκευσης και αποϋγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Βασιλικό και την ενιαία ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας. Δύο μεγάλα έργα που έχουν μετατραπεί σε μόνιμο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια εξεύρεσης μιας φόρμουλας που θα δύναται να επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχιση και, εν τέλει, ολοκλήρωσή τους.

«Προβληματιζόμαστε πολύ έντονα»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός σημείωσε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται πολύ έντονα και είναι γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά έργα τα οποία βρίσκονται σε μία καθυστέρηση». Ο κ. Κεραυνός συνέχισε λέγοντας ότι, ως Υπουργείο Οικονομικών, «συνεργαζόμαστε στενά με τα αρμόδια Υπουργεία και με την κυβέρνηση ως σύνολο για να βρεθεί τρόπος διεξόδου από αυτή τη στασιμότητα που παρατηρείται σήμερα σε κάποια έργα».

«Εμείς ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να ανησυχούμε προληπτικά για όλα τα θέματα που μπορεί να επιφέρουν κόστος στην οικονομία μας ιδιαίτερα όταν είναι κόστος αδικαιολόγητο. Η Κυβέρνηση πάντοτε μπορεί και πρέπει να βρίσκει τρόπους και λύσεις γι αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Είμαι πληροφορημένος, είπε, ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν βάλει στο μικροσκόπιο αυτά τα θέματα και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξει διέξοδος.

Δύο «πονεμένες» ιστορίες

Να υπενθυμίσουμε ότι, στο τελευταίο επεισόδιο των συγκρούσεων για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, η Kition Ocean Holdings, με επιστολή της προς τον Δήμο Λάρνακας, ζήτησε να της επιστραφεί το ποσό των 700.000 ευρώ για την οικοδομική άδεια, στην περίπτωση που η συμφωνία μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και του κράτους ναυαγήσει.

Όσο για το τερματικό Βασιλικού, έπειτα από ανάλογα επεισόδια κρίσης στο πρόσφατο παρελθόν, τις τελευταίες ημέρες φούντωσε ξανά η αντιπαράθεση, με την κινεζική κοινοπραξία CPP-METRON (CMC) να εξαπολύει μύδρους κατά της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ), θυγατρική της ΔΕΦΑ, και να επιχειρεί να βάλει πρόσθετη πίεση στην κυπριακή κυβέρνηση για καταβολή των πρόσθετων αποζημιώσεων που διεκδικεί για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε επίσης: Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Μεταφορών για τα διόδια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ