Σε κρίσιμη καμπή η Λάρνακα: Επαφές για την επόμενη μέρα για λιμάνι - μαρίνα

Δήμος και φορείς ενώνουν δυνάμεις για να διαμορφώσουν στρατηγική ενόψει συνάντησης με τον Υπουργό Μεταφορών - Σχέδια για διαχωρισμό λιμανιού και μαρίνας στο τραπέζι

Άρχισε επαφές με διάφορους φορείς της πόλης ο Δήμος Λάρνακας προκειμένου να διασαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη μέρα του τερματισμού της σύμβασης μεταξύ κυβέρνησης και αναδόχου εταιρείας για υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας «την επομένη του τερματισμού της σύμβασης μεταξύ κυβέρνησης και αναδόχου εταιρείας για υλοποίηση της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, αρχίζουμε επαφές με διάφορους παράγοντες και όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου την Παρασκευή που θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να πάμε με μια συγκεκριμένη εισήγηση».

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τον Υπουργό θα «πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα στην παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας».

«Στη συνάντηση θα ζητήσουμε να ενημερωθούμε και θα συζητήσουμε πως προχωρά η υλοποίηση του έργου με τα νέα δεδομένα. Θέση όλων των αρμοδίων φορέων της Λάρνακας είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό έργο για την πόλη, αλλά και την κυπριακή οικονομία», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι αύριο Τετάρτη θα έχουμε συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Λάρνακας, ενώ θα ξεκινήσουμε και συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα. «Στόχος των επαφών και συναντήσεων είναι να δούμε τι γίνεται την επόμενη μέρα και να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος», πρόσθεσε.

Εξήγησε επίσης ότι «οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να γίνει διαχωρισμός του έργου, δηλαδή η μαρίνα να δοθεί σε επενδυτή και το λιμάνι να παραμείνει στη δικαιοδοσία της Αρχής Λιμένων». «Πιστεύουμε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν προχώρησε το έργο είναι το μεγάλο κόστος για τα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι» είπε.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας επανέλαβε ότι «αποτελεί αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης παραχώρησης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία» και σημείωσε πως «ο Δήμος με τη συμβολή όλων των φορέων της πόλης, κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια και βοήθεια προκειμένου το έργο να συνεχιζόταν απρόσκοπτα».

Λειτουργήσαμε, συνέχισε «με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό και είχαμε διαρκή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους και τον αρμόδιο Υπουργό για εξεύρεση λύσεων μπροστά στις δυσκολίες που προέκυψαν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Kition: Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ