CEO Galatariotis Motors: Η Honda παράγει μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα για την Ευρώπη

Αντ. Ιωάννου: Η Galatariotis Motors, στηρίζει τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, θέλοντας να βοηθήσει στην αναβάθμιση του αθλήματος

Της Εβελίνας Κοσμά

Συνέντευξη στο Economy Today παραχώρησε ο Γενικός Διευθυντής της Galatariotis Motors, Αντώνης Ιωάννου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την εξαγορά της αντιπροσωπείας της Honda στην Κύπρο τόσο για αυτοκίνητα όσο και για μοτοσικλέτες. Ο κ. Ιωάννου εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την πρωτοπόρο για την κυπριακή αγορά ενέργεια της Galatariotis Motors ώστε να εισάγει και διαθέτει στην κυπριακή αγορά και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Honda ενώ παραθέτει και τους στόχους της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση.

  • To Galatariotis Group συμπλήρωσε πλέον δύο χρόνια ως επίσημος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Honda στην Κύπρο. Πως θα αξιολογούσατε επιχειρηματικά αυτή την πορεία;

Θεωρούμε ότι κάναμε σωστά και μετρημένα βήματα, ώστε να επαναφέρουμε στην κυπριακή αγορά ένα brand που κάποτε κρατούσε τα ινία στο νησί τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στην μοτοσικλέτα. Η Honda βέβαια ως παγκόσμια φίρμα δεν έπαψε ποτέ να είναι ένας κολοσσός και αυτή την ποιότητα θέλουμε να πιστοποιήσουν και οι νέες γενιές των Κύπριων οδηγών.

Η Honda διαχρονικά ήταν από τις εταιρείες που φημίζονται για την αξιοπιστία των κινητήρων της, την ασφάλεια των οχημάτων της τόσο την ενεργητική όσο και την παθητική, καθώς και την υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζει, για την άνεση και την ευκολία κατά το οδήγημα.

  • Έχετε καταστήματα και συνεργεία σε όλες τις πόλεις;

Ήταν εξ αρχής στόχος μας να παρέχουμε υπηρεσίες στους πελάτες μας, αντάξιες του μεγάλου ονόματος που κατέχει η Honda στη διεθνή αγορά. Γι’ αυτό το λόγο, δύο χρόνια μετά την απόκτηση της αντιπροσωπείας μπορούμε επίσημα να ανακοινώσουμε ότι η Honda διαθέτει showrooms και συνεργεία συντήρησης και ανταλλακτικών σε όλη την Κύπρο. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου ή μίας μοτοσικλέτας Honda από τη πρώτη μέρα που θα υπογράψουμε τη συμφωνία πώλησης ενός οχήματος.

  • Είδαμε πρόσφατα ανακοίνωσή σας, ότι εισάγετε και διαθέτετε στην κυπριακή αγορά και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Honda. Πως αντέδρασε το καταναλωτικό κοινό σε αυτή σας την κίνηση;

Πολύ θετικά και αυτό πιστοποιεί ότι ο Κύπριος καταναλωτής εμπιστεύεται πλέον την Galatariotis Motors. Ένα μεταχειρισμένο Honda συνεχίζει να είναι δικό μας αυτοκίνητο και παρέχουμε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και εγγυήσεων όπως και με τα καινούρια μας. Θέλω να τονίσω ότι είναι μια πολιτική που εφαρμόζει μόνο η Galatariotis Motors διευκρινίζοντας ότι εισάγουμε μόνο ελαφρώς μεταχειρισμένα Honda Ιαπωνίας, πάντα Honda Approved, και για όλα προσφέρουμε γραπτή εργοστασιακή εγγύηση.

  • Η επόμενη μας απορία αφορά την ηλεκτροκίνηση τόσο σε ό,τι αφορά τη Honda όσο και σε ό,τι αφορά την Κύπρο.

Η Honda, από τo τέλος του 2021 έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των οχημάτων υγρών καυσίμων και παράγει πλέον μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα για την Ευρώπη. Η πράσινη πολιτική είναι πυξίδα για την Honda και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον υλοποιείται έμπρακτα. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο προοδευτική και καινοτόμος εταιρεία είναι. Ειδικά στον τομέα της μοντέρνας εξέλιξης, πρέπει να αναφέρω την τεχνολογία self-charge Hybrid (e:HEV), η οποία δίνει στη Honda ένα ισχυρό όπλο, μιας και η εν λόγω τεχνολογία είναι η κορυφαία μέχρι στιγμής στο χώρο γιατί δίνει την επιλογή της ηλεκτροκίνησης στον οδηγό χωρίς να χρειάζεται να φορτίζει το όχημα του.

Η Honda στην Ευρώπη διαθέτει τρία βασικά μοντέλα σε Hybrid εκδώσεις τα οποία είναι το CR-V Hybrid, το JAZZ Hybrid (CROSSOVER, JAZZ CROSSTAR), το HR-V Hybrid ενώ αναμένεται μέχρι το φθινόπωρο και το καινούριο CIVIC  Hybrid. Στην ενότητα της ηλεκτροκίνησης μέχρι στιγμής διαθέσιμο είναι το μικρό Honda e: ενώ το 2023 αναμένεται και μια έκδοση Cross over SUV. 

Η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις άλλες χώρες μέλη και η σταδιακή μετάβαση στις υβριδικές τεχνολογίες και στη συνέχεια στις πλήρως ηλεκτρικές θα έρθουν στην ώρα τους, αφού οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες σταματούν να παράγουν οχήματα που λειτουργούν μόνο με υγρά καύσιμα.

  • Η πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την Galatariotis Motors;

Είμαστε μέλη αυτή της κοινωνίας, στόχος μας είναι να είμαστε ενεργά μέλη της και θέλουμε να επιστρέφουμε αυτή την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει. Κτίζουμε σταδιακά και μεθοδευμένα την στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης και σε πρώτο στάδιο εστιάζουμε στον πυλώνα του Αθλητισμού και συγκεκριμένα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού καθώς είναι ένας τομέας που γνωρίζουμε τις ανάγκες του τόσο εγώ όσο και ο διευθύνων σύμβουλός μας Σίμος Γαλαταριώτης.

Η Galatariotis Motors, στηρίζει διαχρονικά τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στην αναβάθμιση του αθλήματος στην Κύπρο και ιδιαίτερα τους αγώνες ράλι που έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη τόσο εγώ όσο και Σίμος, μιας και λαμβάνουμε μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις ράλι ως πλήρωμα ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ