Δέσπω Λευκαρίτη: Η γυναίκα είναι δύναμη

Μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση ότι «έφτασε η στιγμή να δοθούν ίσες ευκαιρίες στη βάση ικανοτήτων, ανεξάρτητα από το φύλο κάθε ατόμου», στέλνει η Managing Director της DELEMA MCCANN Δέσπω Λευκαρίτη.

Συνέντευξη της Δέσπως Λευκαρίτη*

Παρόλο που η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι αυξημένη, η συζήτηση για την Ισότητα των Φύλων παραμένει ακόμα ανοικτή και το φαινόμενο της γυάλινης οροφής εξακολουθεί να υφίσταται. Ποιες είναι οι δικές σας διαπιστώσεις;

Παρόλο ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο προόδου θεωρώ ότι ναι, υπάρχει πρόβλημα στην ίση μεταχείριση των γυναικών σε αρκετές εταιρείες και Οργανισμούς. Αυτό πρέπει να εκλείψει γιατί το φύλο δεν έχει καμία σχέση με τις ικανότητες ενός ατόμου.

Δεν έχω εργαστεί σε άλλες εταιρείες – εργάστηκα μόνο στην Petrolina successors Agip Hellas και στην DELEMA που ίδρυσα το 1985 – οι οποίες σέβονται όλα τα φύλα των εργαζομένων. Στη δική μας εταιρεία είχε συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Σε κάποια φάση αντιληφθήκαμε ότι οι γυναίκες μέλη της ομάδας μας είχαν περισσότερα πλεονεκτήματα από τους άνδρες μέλη της ομάδας. Αναθεωρήσαμε τις πρακτικές ώστε οι άνδρες μέλη της ομάδας μας να έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα. Γι’ αυτό άλλωστε η εταιρεία μας είχε επιλεχθεί σαν μια από 5 εταιρείες πανευρωπαϊκά που εφήρμοσε ίσες ευκαιρίες.

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες που δόθηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε ποια γυναίκα/γυναίκες θα αφιερώνατε τη μέρα αυτή και γιατί;

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που θαυμάζω, αλλά η γυναίκα στην οποία θα αφιέρωνα τη μέρα αυτή είναι η Στέλλα Κυριακίδου. Η Στέλλα έχει αποδείξει ότι το φύλο δεν έχει καμία σχέση με τις ικανότητες.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το θέμα της Ισότητας, της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών;

Ότι έφτασε η στιγμή να δοθούν ίσες ευκαιρίες στη βάση ικανοτήτων, ανεξάρτητα από το φύλο κάθε ατόμου.

Γυναίκα με μια λέξη…

Δύναμη

WhoisWho

Μετά από σπουδές Marketing στο Λονδίνο, άρχισε την καριέρα της στην οικογενειακή εταιρεία πετρελαιοειδών Petrolina Hellas στην Ελλάδα. Το 1985 επέστρεψε στην Κύπρο και ίδρυσε την DELEMA, μια από τις μεγαλύτερες, πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές εταιρείες επικοινωνίας, συνδεδεμένη με το MCCANN Worldgroup, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα επικοινωνίας στον κόσμο. Είναι Πρόεδρος του ΣΔΕΚ (Σύνδεσμος Διαφήμισης-Επικοινωνίας Κύπρου) και Αντιπρόεδρος του ΦΕΔ (Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης) και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών YES for Europe. H DELEMA προσφέρει ένα 360 φάσμα υπηρεσιών, που περιλαμβάνει Strategy, Creative, Media, Online and Digital, PR, Events and Promotions.

*Managing Director DELEMA MCCANN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ