Αποποιούνται την αμοιβή τους τα μέλη της Ερευνητικής

  Ομόφωνη απόφαση από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για απόρριψη «από οποιαδήποτε αμοιβή, τιμητική ή άλλως πως»

  Την ομόφωνη πρόθεσή τους για αποποίηση οποιασδήποτε αμοιβής γνωστοποίησαν τα Μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με αύξηση στις αμοιβές των Μελών της τετραμελούς Επιτροπής,- η οποία αύξηση υπενθυμίζεται ότι προτάθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και επικυρώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο-, οι Επίτροποι με κοινή τους ανακοίνωση έκαναν γνωστό πως ζητούν από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως αποκλείσει την Επιτροπή από οποιαδήποτε αμοιβή, τιμητική ή άλλως πως.

  Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  Η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, η οποία συστάθηκε κατόπιν διαταγμάτων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με ημερομηνίες 07.09.2020, 14.10.2020 και 1.12.2020, ανακοινώνει τα πιο κάτω:

  1. Η Επιτροπή από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται απερίσπαστα και με απόλυτη αφοσίωση στο  καθήκον που της ανατέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα σε μια, ιδιαζόντως κρίσιμη, περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Επιτροπή αντιλαμβάνεται το καθήκον αυτό ως αμερόληπτη, ανεξάρτητη, αντικειμενική και πλήρη κάλυψη των όρων εντολής της.
  2. Ενόψει τούτου, η Επιτροπή δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αμοιβή ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της.
  3. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε όπως ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως την αποκλείσει από οποιαδήποτε αμοιβή, τιμητική ή άλλως πως.

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ