Πώς να διατηρήσετε ικανοποιημένους τους πελάτες σας

  Ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος από ποτέ, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική σταθερότητα δεν είναι βασικό χαρακτηριστικό.

  Του Χρήστου Μιχάλαρου

  Ως εξαιρετικής σημασίας για μια επιχείρηση, τόσο για τη λειτουργία αλλά όσο και την άμεση  κερδοφορία της κρίνεται ο τομέας της εξυπηρέτησης πελατών. 

  Πέραν του διαδικαστικού μέρους, η καλλιέργεια «κουλτούρας εξυπηρέτησης» με πελατοκεντρικό χαρακτήρα, παρέχει πολλαπλά οφέλη σε κάθε διαδικασία και δράση της επιχείρησης, με άμεσα αποτελέσματα από τη στιγμή της ενσωμάτωσής της. 

  Εξάλλου, σε ένα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ο καταναλωτής αποκτά όλο και περισσότερη κρίση και δύναμη απέναντι στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που του παρέχονται και καθίσταται περισσότερο από ποτέ καταλύτης για τη διαμόρφωση της αγοράς. 

  Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο πρώτο ο Conference Producer Βασίλης Καφίρης ανέφερε ότι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση είναι το άψογο customer service, αλλά και το customer experience. 

  «Η αγορά σήμερα χαρακτηρίζεται από την παγκοσμιοποίηση και την πολυκαναλικότητα. Ο ανταγωνισμός για τα μερίδια είναι εντονότερος από ποτέ, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική σταθερότητα δεν είναι βασικό χαρακτηριστικό. Σε αυτές τις συνθήκες επιβιώνουν και προοδεύουν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κουλτούρα εξυπηρέτησης και μέσω αυτής αποκτούν φανατικούς πελάτες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τουλάχιστον στους κλάδους όπου ο ανταγωνισμός έχει ωθήσει τις επιχειρήσεις να παράγουν ολοένα και ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες, πλέον η προσοχή όλων και κυρίως των πελατών στρέφεται στην ποιότητα της εξυπηρέτησης, ως στοιχείο διαφοροποίησης. Ως εκ τούτου, το customer satisfaction δεν είναι απλά αναγκαίο, αλλά επιβεβλημένο», είπε 

  Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί, να αναλυθεί και να εισαχθεί στο κυπριακό κοινό μέσω του σεμιναρίου με τίτλο «Building Organizations with Service Culture, Focusing on Customer Experience and Business Outcomes» το οποίο θα παρουσιάσει η Ελληνική Τράπεζα και συνδιοργανώνουν ο εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications στις 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία της Λευκωσίας. 
  Το σεμινάριο αναμένεται να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των στελεχών εξυπηρέτησης πελατών της Κύπρου, καθώς εισηγητές θα είναι δυο κορυφαίοι Thought Leaders του Customer Service: ο Βρετανός Chris Daffy και ο Αμερικανός John Tschohl.

  Σκοπός του συνεδρίου, σύμφωνα με τον κο Καφίρη είναι «να μιλήσουμε στα στελέχη των κυπριακών επιχειρήσεων σχετικά με την υπεραξία που παράγει η άριστη εξυπηρέτηση. Πώς μπορούν να καλλιεργήσουν κουλτούρα άριστης εξυπηρέτησης και ποια είναι τα οφέλη της. Για να το πετύχουμε αυτό, φέρνουμε στη Λευκωσία δυο κορυφαίους εκπροσώπους της κουλτούρας εξυπηρέτησης με παγκόσμια φήμη. Τον αμερικανό Τζον Τσόλ και τον βρετανό Κρις Ντάφι. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί ο θεσμός “Customer Service Guru Day” ως μια ημέρα εκπαίδευσης για όλα τα στελέχη των κυπριακών επιχειρήσεων και των οργανισμών». 

  Τόνισε δε ότι όσοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο και στα workshops που θα πραγματοποιηθούν, θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν στις σύγχρονες μεθόδους και τις καινοτομίες στην εξυπηρέτηση πελατών, από τους κορυφαίους του είδους. 

  «Θα μάθουν πώς δημιουργούνται αποτελεσματικές στρατηγικές και προγράμματα που έχουν ως στόχο το customer loyalty, μέσα από αληθινά παραδείγματα. Παράλληλα, το συνέδριο θα αναδείξει τη σημασία του άψογου customer service, του customer experience και του word of mouth για την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης, αναλύοντας τις πρακτικές κολοσσών όπως η Apple, η Amazon και η Metro Bank», κατέληξε.

  Ο αριθμός θέσεων του συνεδρίου είναι περιορισμένος, γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το www.customerserviceguruday.com ώστε να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να εξασφαλίσουν θέσεις. 

  Παρουσιάζει – Ελληνική Τράπεζα 
  Μέγας Χορηγός – MTN 
  Χορηγός – Optimal HR
  Χορηγός – Zorbas Catering 
  Υποστηρικτής – Coneq 
  Conference Experience Sponsor – Conferience 
  Χορηγός επικοινωνίας - Economy Today