Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα αποτελέσματα των τραπεζών

Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης ηγούνται των κλαδικών κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας υποχωρουν κατά 0,6%

Άνοδο καταγράφουν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να ανακοινώνουν ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα, όπως συνέβη και στην προηγούμενη εβδομάδα, ενώ προσβλέπουν επίσης στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε το πρωί άνοδο της τάξης του 0,3%, μετά το κλείσιμο του στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενός και πλέον έτους την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης STOXX50 ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών.

Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης ηγούνται των κλαδικών κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας υποχωρουν κατά 0,6%.

Οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών και ειδικότερα των τραπεζών Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Citigroup Inc, JPMorgan Chase & Co και Wells Fargo ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ήταν πέραν των προσδοκιών της αγοράς, επωφελούμενες από την αύξηση των επιτοκίων, περιορίζοντας έτσι τους φόβους για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.

Σχόλια από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Κριστίν Λαγκάρντ, θα βρίσκονται επίσης στην προσοχή των επενδυτών.

Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX ενισχύεται γύρω στο 0,6%, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημειώνει αύξηση 0,4%. Ο δείκτης FTSE 100 στην Αγγλία ενισχύεται 0,5% και ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB αυξάνεται 0,75%. 

Ανοδικά αναμένεται να ανοίξουν το απόγευμα και τα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη τράπεζα σε Κύπρο και Ελλάδα με έγκριση ΕΚΤ για μέρισμα

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ