Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση ενόψει των εκλογών

Οι επενδυτές αξιολογούν τις νεότερες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές την Τετάρτη με τους επενδυτές να αξιολογούν τις νεότερες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,51% στις 513,5 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,5% στις 18.254 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,77% στις 7. 598 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,4%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB 1,1%. 

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι δύο επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγείται στις κάλπες την Πέμπτη και τη Γαλλία την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του αντιπολιτευόμενου κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος στην Αγγλία, ένα αποτέλεσμα που οι αγορές βλέπουν με καλό μάτι καθώς προλειαίνει το έδαφος για στενότερη συνεργασία με την ΕΕ, ενώ η ψηφοφορία στη Γαλλία ενέχει μεγαλύτερη ανησυχία και αβεβαιότητα.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, αφού αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή από την ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν ότι ο γενικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,5% τον Ιούνιο από 2,6%, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός υπηρεσιών παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 2,9% και το 4,1%, αντίστοιχα.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν κυρίως άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος όσον αφορά τη συγκράτηση του πληθωρισμού, ενώ επανέλαβε ότι χρειάζονται περισσότερα τέτοια δεδομένα για να ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: «Νέο χτύπημα» σε Temu και Shein – Eπιβολή δασμών στα φθηνά προϊόντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ