Θα μειωθεί τελικά ή όχι η παραγωγή πετρελαίου

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη στη συνάντηση του ΟΠΕΚ.

Κρίσημη θεωρείται η συνάντηση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη για το πετρέλαιο και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής.

Σύμφωνα με το Reuters, δύο από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον συγκεκριμένο τομέα,  η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πιθανολογείται ότι θα συμφωνήσουν στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου,υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Τραμπ: Αυτόματη μείωση παραγωγής 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο ΟΠΕΚ δεν του άσκησε πιέσεις, ούτε του υπόβαλε αίτημα με στόχο να σκεφτεί και να ζητήσει από τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου, τη μείωση της παραγωγής τους. 

«Νομίζω ότι η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ συμβαίνει αυτόματα, αλλά δεν μου το έχει ζητήσει κάποιος μέχρι τώρα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου 

Η ζήτηση πετρελαίου έχει επηρεαστεί σημαντικά από την εξάπλωση της πανδημίας της COVID-19 , με αποτέλεσμα τη μείωση των διεθνών τιμών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί περίπου κατά 30% ή περίπου 30 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ενώ την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία κατακλύζουν τις αγορές με ολοένα και περισσότερες ποσότητες πετρελαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ