Νέες απώλειες για το χρυσό

Λόγω ανάκαμψης του δολαρίου.

Πτώση κατέγραψε ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.700 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου άσκησε πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -0,7% στα 1.699,1 δολ. ανά ουγγιά, αντιστρέφοντας την άνοδο της τάξεως του +0,7% που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,42% στις 100,47 μονάδες, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 100 μονάδων. Το ισχυρότερο δολάριο καθιστά συνήθως τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό προς τους επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλα συναλλάγματα, καθώς το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται συνήθως σε δολάρια.

«Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κάτω από τα 1.700 δολ. ανά ουγγιά, υποδεικνύοντας ότι η ανοδική δυναμική φαίνεται να εξαντλείται, τουλάχιστον προσωρινά, στο εύρος των 1.700 με 1.750 δολ. ανά ουγγιά», αναφέρουν οι αναλυτές της Swissquote Bank.

Αν και η πορεία του χρυσού και του αμερικανικού δολαρίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη, οι οικονομολόγοι του Reuters εκτιμούν ότι η αυξημένη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο θα αντισταθμιστεί από το ενισχυμένο δολάριο και την αποδυναμωμένη κατανάλωση, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαΐου 2020 υποχωρεί κατά -6,11% στα 14,66 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -7,96% στα 732,65 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ