Υποχωρεί ο χρυσός

Άξιον απορίας πώς δεν ανέβηκε ο χρυσός, παρά την εκτόξευση ανεργίας στις ΗΠΑ.

Οριακή πτώση κατέγραψε ο χρυσός, παρότι η ανεργία στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκε.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 έπεσε κατά -0,7% στα 1.713,9 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,39% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,66 γεν. Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 99,77 μονάδες.

Η νέα αύξηση που σημειώθηκε στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έστρεψε αρχικά τους επενδυτές ξανά στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί ως ασφαλές «καταφύγιο» σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Ωστόσο, ο χρυσός έκλεισε πτωτικά, κάτι που απηχεί το κλίμα ευφορίας στη Wall Street, το οποίο καλλιεργείται από τις παρεμβάσεις της Fed.
Πάντως, είναι απορίας άξιον πώς ο χρυσός δεν ανέβηκε περαιτέρω. Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που αφορούν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου 2020 ανήλθαν σε 3,169 εκατ., ενώ σήμερα θα δημοσιευθούν και τα στοιχεία για την ανεργία που αφορούν τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι έχασε 22 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με τον αριθμό των μισθωτών υπαλλήλων να καταγράφει τη μεγαλύτερή του πτώση από την Μεγάλη Ύφεση, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά εβδομάδων, η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι έχει 33,5 εκατ. θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν και τις επόμενες κινήσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες εάν επιδεινωθεί η κατάσταση γύρω από την αμερικανική οικονομία.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +1,2% στα 15,78 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την τιμή συμβολαίου πλατίνας παραδόσεως Ιουλίου 2020 διαμορφώνεται στο +0,9% και τα 789,35 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ