Ενισχύεται σημαντικά το πετρέλαιο

Οι τιμές πετρελαίου ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον του τελευταίου μήνα.

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν σήμερα άνοδο ενώ οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άλμα άνω του 3%, βελτιώνοντας μια εβδομάδα κατά την οποία το κλίμα επλήγη καθώς η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας ήρθε να προστεθεί στις ανησυχίες για το πόσο γρήγορα οι οικονομίες μπορούν να ανακάμψουν από το σοκ του κορωνοϊού.

Οι τιμές πετρελαίου ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον του τελευταίου μήνα εν μέσω ενδείξεων για αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με άνοδο, με τις χρηματιστηριακές αγορές σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη να ακολουθούν ανοδικά την πορεία των αμερικανικών και ασιατικών αγορών. Τα futures στη Wall Street αποτελούσαν θετική ένδειξη για το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών.

Τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση κατά 3,9% της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά φέτος, δημιούργησαν αίσθημα ανακούφισης στις αγορές.

Ωστόσο, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με τη μεγαλύτερη πτώση του από τη βουτιά που κατέγραψε στα μέσα Μαρτίου.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI, που σήμερα σημείωνε μικρή άνοδο, καταγράφει απώλειες 2,5% αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ