Πώς ο χρυσός διανύει την καλύτερη περίοδο των τελευταίων χρόνων

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι η τιμή του χρυσού θα υπερβεί το όριο των 2.000 δολαρίων μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 

Οι τιμές του χρυσού προσέγγισαν σήμερα τα 1.800 δολάρια η ουγκιά, επίπεδα που είχαμε να δούμε τουλάχιστον από τα τέλη του 2011, καθώς η ζήτηση για ασφαλή στοιχεία ενεργητικού έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Οι ενδείξεις για δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού και οι φόβοι ότι αυτό μπορεί να φρενάρει ή και να παγώσει εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα περιορίζει δραστικά την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το πολύτιμο μέταλλο ανακτά την ιδιότητά του ως πολύτιμου καταφυγίου. Η τιμή σποτ του χρυσού στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 1.787 δολάρια η ουγγιά έχοντας καταγράψει άνοδο 17% από τις αρχές του έτους. Τα περισσότερα κέρδη ήρθαν στο δεύτερο τρίμηνο, το οποίο και είναι το καλύτερο τρίμηνο από το 2016.

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, αναλυτές εκτιμούν οτι η πορεία της στο εξής θα είναι ανοδική, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 έχουν σπάσει το φράγμα των 10 εκατομμυρίων και οι θάνατοι υπερβαίνουν πια τους 500.000. Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να υπενθυμίσουν ότι η πλέον θανατηφόρα πανδημία της σύγχρονης εποχής όχι απλά είναι εδώ, αλλά και είναι πιο δυνατή από ποτέ. 

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι η τιμή του χρυσού θα υπερβεί το όριο των 2.000 δολαρίων μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ