Οδεύει προς ιστορικό ρεκόρ ο χρυσός

Τις ανοδικές τάσεις του χρυσού ενισχύουν μεταξύ άλλων τα αρνητικά επιτόκια, το αδύναμο δολάριο, αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις παγκόσμια.

Oλοταχώς προς τα 1.900 δολάρια η ουγκιά και το ιστορικό ρεκόρ, το οποίο είχε καταγράψει πριν από σχεδόν εννέα χρόνια, οδεύει η τιμή του χρυσού. Οι εντεινόμενες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και οι φόβοι για νέα lockdown από το φθινόπωρο στρέφουν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου. 

Η τιμή σποτ του χρυσού  διαμορφώνεται στα 1.885,5 δολάρια η ουγκιά, έχοντας αναρριχηθεί έως και τα 1.898,34 δολάρια η ουγκιά. Θεωρείται πλέον θέμα χρόνου να φτάσει τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1.921,17 δολαρίων η ουγκιά, στα οποία είχε αναρριχηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011. Μάλιστα ορισμένα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού στο Comex έχουν ήδη υπερβεί τα επίπεδα αυτά. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου άγγιξε τα 1.927,10 δολάρια η ουγκιά την Πέμπτη. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η naftemporiki.gr, την ελκυστικότητα του χρυσού ενισχύουν μεταξύ άλλων τα αρνητικά επιτόκια και το αδύναμο δολάριο, αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις, από την Ανατολική Μεσόγειο έως και την κόντρα ΗΠΑ- Κίνας, η οποία κλιμακώνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ