Οι αντιδράσεις των αγορών στη σκιά των εκλογών στις ΗΠΑ

Τα πρώτα σημάδια αντίδρασης των αγορών σε σχέση με τις αμερικανικές εκλογές.

επιμέλεια Χρίστος Πέτρου

Αν και δεν έχει βγει λευκός καπνός μέχρι τώρα, και μάλλον θα χρειαστουν κάποιες μέρες για να γίνει γνωστό ποιο θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, οι αγορές επηρεάζονται έτσι κι αλλιώς από την εκλογική διαδικασία.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός ότι η αβεβαιότητα σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρα τελικό αποτέλεσμα, προκαλεί αμηχανία στους ανθρώπους των αγορών. Και αυτό επειδή γνωρίζουν ότι η αβεβαιότητα είναι κανόνας ότι επηρεάζει αρνητικά τις αγορές.

  • Χθες, την ημέρα των εκλογών, το χρηματιστήριο στις ΗΠΑ έκλεισε με μεγάλη άνοδο

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη την ημέρα των εκλογών, μολονότι το αποτέλεσμα κατά πολλούς αναλυτές αναγγέλλεται αμφίρροπο κι ενδέχεται να μην είναι γνωστό παρά ημέρες αργότερα.Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 554,98 μονάδων (+2,06%), στις 27.480,03 μονάδες.Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 202,96 μονάδων (+1,85%), στις 11.160,57 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλειε με άνοδο 58,92 μονάδων (+1,78%), στις 3.369,16 μονάδες.

Η Κίνηση στις πρώτες αγορές της Ανατολής που άνοιξαν μετά το κλείσιμο τις κάλπης

  • Σιγκαπούρη: Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξάνονται κατά 1,08% στα 40,14 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξάνονται κατά 1,22% στα 38,12 δολάρια το βαρέλι.

  • Ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, με το κλίμα επηρεασμένο από τη Γουόλ Στριτ.

Αμέσως μετά το άνοιγμα, ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 350,53 μονάδων (+1,50%), στις 23.646,01 μονάδες. Παράλληλα ο δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε άνοδο 10,80 μονάδων (+0,67%), στις 1.618,75 μονάδες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 -

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ