Χάνει από την λάμψη του ο χρυσός - Πτώση ρεκόρ

Πτωτικά κινείται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού, παραμένοντας επηρεασμένη από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αμερικανικής Federal Reserve. Μάλιστα, οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed St Louis, Τζέιμις Μπούλαρντ, πώς είναι πιθανόν η πρώτη αύξηση των επιτοκίων να έρθει νωρίτερα, μέσα στο 2022, ανέκοψαν κάποια… δειλά βήματα ανάκαμψης που προσπάθησε να επιχειρήσει το πολύτιμο μέταλλο.

Πραγματικά, με την τιμή του χρυσού να έχει καταγράψει νέα πτώση, γύρω στα 1.772 δολάρια την ουγγιά, το μέταλλο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και 15 μήνες. Συγκεκριμένα, η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 5,4% για την εβδομάδα.

Το σύνολο των αναλυτών συμφωνεί πως οι πιέσεις στο χρυσό θα συνεχιστούν, με τον Κάρστεν Φριτς της Commerzbank να αμφιβάλει –μιλώντας στο Bloomberg- για την πιθανότητα μιας ταχείας ανάκαμψης και την Macquarie Group να βλέπει υποχώρηση της τιμής του στα 1.600 δολάρια μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Για αρνητικό outlook, που θα φέρει την τιμή του χρυσού στα 1.600 δολάρια μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες έκανε λόγο, το Bloomberg, και ο Τζιοβάνι Σταουνόβο της UBS Group.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ