Το θρίλερ στον ΟΠΕΚ πιέζει τις τιμές του πετρελαίου

Σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες για τον μαύρο χρυσό.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Μάρτιο.

Το θρίλερ αναφορικά με το αν έχει υπάρξει συμφωνία ή όχι στους κόλπους του ΟΠΕΚ+ για τη μελλοντική παραγωγή, όπως δίερρευσε αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχίες στην αγορά.

Παράλληλα, οι traders αξιολογούν τις εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο.

«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εντείνει τις ανησυχίες των traders ότι η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θα αναχαιτιστεί, τουλάχιστον για μερικούς μήνες», δήλωσε ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

«Επίσης, το ενδεχόμενο να καταρρεύσει στον OPEC+ η συμφωνία για την αύξηση παραγωγής, ακόμη και αν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταλήξουν σε συμβιβασμό, υποδηλώνει ότι το καρτέλ δεν θα κρατήσει αρκετό πετρέλαιο εκτός αγοράς για να στείλει τις τιμές υψηλότερα από εδώ και στο εξής» υπογράμμισε.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου αυξήθηκε πρόσθεσε κατά 0,2% την Παρασκευή στα 71,81 δολάρια το βαρέλι.

Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI υποχώρησε κατά 3,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το 5νθήμερο που έληξε στις 26 Μαρτίου.

Ανάλογη ήταν και η πορεία του Brent παραδόσεως, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 0,2% στα 73,59 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 2,6%.

Πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ