Πετρέλαιο: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2018

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 24 σεντς ή 0,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,26 δολάρια το βαρέλι

Μεικτή εικόνα στη συνεδρίαση της Παρασκευής για τις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση Brent και αμερικανικό αργό κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, σημειώνοντας την έκτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε επίπεδο 5νθημέρου από το 2018.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 24 σεντς ή 0,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ενδοσυνεδριακά, το WTI έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο στα 69,22 δολάρια. Στην εβδομάδα, σημείωσε απώλειες 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 21 σεντς ή 0,3% την Παρασκευή και έκλεισε στα 69,88 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent έχασε 2,4%.

Τα futures για το φυσικό αέριο κινήθηκαν ανοδικά στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά κατρακύλησαν κατά 25% στην εβδομάδα, καθώς οι προβλέψεις για ηπιότερες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ άμβλυναν την προοπτική για τη ζήτηση θέρμανσης. Το φυσικό αέριο παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,9% την Παρασκευή, στα 4,132 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ