Αναλυτές βλέπουν το πετρέλαιο να κυμαίνεται από τα $65 μέχρι τα $380

Άλλοι «βλέπουν» το βαρέλι να ανεβαίνει στα 380 δολάρια, και άλλοι να υποχωρεί στα 65 δολ.

Από τα 65 δολ. ως τα 380 δολ., η απόσταση θα μπορούσε να θεωρηθεί έως και «αχανής».

Κι όμως, αν και εντυπωσιακά εκτενές, αυτό είναι το εύρος των εκτιμήσεων αναφορικά με την πορεία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι τιμές του πετρελαίου το προσεχές διάστημα, με φόντο όλα όσα έχουν προηγηθεί (πόλεμος στην Ουκρανία, πανδημία).  

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan, το πετρέλαιο θα μπορούσε – στη χειρότερη περίπτωση – να αγγίξει ακόμη και τα 380 δολάρια το βαρέλι το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, εκείνο θα μπορούσε, αντιστοίχως, να αγγίξει τα 140 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η UBS το τοποθετεί κοντά στα 130 δολ. με το βλέμμα στραμμένο στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σημειωτέων πως η τιμή σήμερα είναι κοντά στα 100 δολ. το βαρέλι.

Στον αντίποδα ωστόσο, οι αναλυτές της Citi «βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά». Σύμφωνα με τη Citi, η τιμή του μαύρου χρυσού είναι πιθανό όχι να ανέβει κι άλλο αλλά αντιθέτως ακόμη και να καταρρεύσει τους επόμενους μήνες, υποχωρώντας στα 85 δολ. ή ακόμη και στα 65 δολ. ανά βαρέλι πριν από το τέλος της χρονιάς.

Οι εξαγωγές ρωσικού αργού στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθούν σημαντικά κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi ωστόσο, η Ρωσία θα πρέπει να διατηρήσει ψηλά την παραγωγή και ανοιχτές τις «κάνουλες» για να τροφοδοτεί τις αγορές σε Ινδία και Κίνα.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ