Απανωτά χτυπήματα για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τραπεζική βουτιά 8%

Οι μετοχές δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα τόσο από την επιδημία του κορωνοϊού, όσο και από τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα.

Ολοένα και μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της συνεδρίασης. Με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τόσο στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού όσο και στο μέτωπο των τουρκικών προκλήσεων στα σύνορα οι μετοχές δέχονται ανηλεές σφυροκόπημα. 

Μεγάλο βαρίδι οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να κάνει βουτιά 8% στις 16:08 μμ. Το σύνολο σχεδόν των κλάδων του χρηματιστηρίου κινείται σε αρνητικό έδαφος, με σημαντικές απώλειες. Μόνη εξαίρεση εκείνος της υγείας που ανακάμπτει ελαφρά (0,25%).

Οι κλάδοι πρώτων υλών και κατασκευών παρουσιάζουν απώλειες 9,5% και 9% αντίστοιχα, ενώ πτώση 8,8% καταγράφει και ο δείκτης προϊόντων προσωπικής φροντίδα. Στο -13,5% βυθίζεται ο δείκτης του εμπορίου. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,88%. Τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι παρουσιάζουν απώλειες άνω του 2%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 2,3%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 1,9%. 

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ