Ανοδική η τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη 17% έκλεισαν οι ελληνικές τράπεζες στην σκιά των αποφάσεων της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα.

Με μία μέρα καθυστέρηση, λόγω της χθεσινής Εθνικής αργίας, το Ελληνικό Χρηματιστήριο ακολούθησε την ανοδική αντίδραση των Διεθνών Αγορών, ενώ για το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα υψηλά ημέρας, βοήθησε η απόφαση της ΕΚΤ, η εντυπωσιακή επιστροφή των αγοραστών στην Αγορά ομολόγων και περισσότερο από όλα τα προηγούμενα, το ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών στην Wall Street με σημαντικά κέρδη, κίνηση που μείωσε τις αρχικές απώλειες, ή γύρισε, πρόσκαιρα, σε θετικά πρόσημα τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, στις οποίες, μέχρι εκείνη την στιγμή, επικρατούσε η επιφυλακτικότητα και οι κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών.

Τεχνικού χαρακτήρα θεωρούν το 2Χ2 που έκαναν σήμερα οι αγοραστές, οι περισσότεροι των Αναλυτών, επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από όσα προβλημάτισαν τις Αγορές κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, παρά την πρωτοφανή νομισματική και δημοσιονομική στήριξη Κυβερνήσεων και Κεντρικών Τραπεζών, ενώ η ανοδική αντίδραση βοηθήθηκε και από το μερικό κλείσιμο “short” θέσεων, όταν ο Γενικός Δείκτης έδειξε ότι θα κλείσει υψηλότερα των 566 μονάδων και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 1376 μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι στα εν λόγω επίπεδα, ενεργοποιήθηκε το ημερήσιο “stop short”, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με γρήγορα αντανακλαστικά.

Από εκεί και πέρα, στην άρση του περιορισμού που φράζει τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει πάνω από το 33% μιας έκδοσης, ή του συνολικού χρέους ενός Εκδότη, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 750 δισ., λόγω της πανδημικής κρίσης. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι επιλέξιμα για το πακέτο της ΕΚΤ είναι και τα Ελληνικά ομόλογα, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί στην Ελληνική Αγορά η κρίση, των δεσμεύσεων του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, αλλά και του γεγονότος ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ανακτήσει την πρόσβαση στις Αγορές.

Η απόφαση είχε άμεσο αντίκτυπο στην Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να “γκρεμίζεται” στο 1,591% (!)

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ανοδική κίνηση, παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, δεν χαρακτηρίστηκε από “γενική επιστράτευση” όλων των μετοχών του FTSE25, καθώς σημειώθηκαν μερικές “κόκκινες” διαφοροποιήσεις, σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, σημαντικά υψηλότερη η καθαρή αξία συναλλαγών, ενώ το +17,84% του Τραπεζικού δείκτη, ασφαλώς και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών, για τον κλάδο που ηγήθηκε της σημερινής ανοδικής κίνησης.

Ας υποσημειωθεί ότι στις δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. κέρδισε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ αύριο (27/3) και μετά το κλείσιμο της Αγοράς, θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2019 η Alpha BankΑΛΦΑ +14,87%.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Πειραιώς (+12,62%) και τα δύο πρόσημα άλλαξαν Alpha BankΑΛΦΑ +14,87% (+14,87%), Εθνική (+18,92%) και Eurobank (+22,22%), ενώ το “κουδούνι” της λήξης τις βρήκε κοντά στα υψηλά ημέρας.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινούμενος μεταξύ 295,39 (-0,87%) και 354,04 μονάδων (+18,81%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 347,23 (+16,53%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 351,13 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 17,84%.

Ο ΔΤΡ με το σημερινό κλείσιμο έδωσε ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων, ενώ σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 363 – 372, θα αφήσει περιθώρια κίνησης προς τις 420 μονάδες. Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, τελευταίο “οχυρό” οι 250 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια δεν έχουν κανένα λόγο ενασχόλησης, όσο η Alpha BankΑΛΦΑ +14,87% αδυνατεί να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 0,97 ευρώ, η Εθνική υψηλότερα των 1,38 – 1,42 ευρώ, η Eurobank υψηλότερα των 0,444 ευρώ και η Πειραιώς υψηλότερα των 1,50 ευρώ.

“Η Ελλάδα αναμένει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1% ως 3% φέτος, λόγω της επίπτωσης του κορωνοϊού και του ‘παγώματος’ της Οικονομίας”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών σήμερα στο “ΣΚΑΪ”.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι “η επίπτωση αναμένεται να είναι ηπιότερη από άλλες Χώρες της Ευρωζώνης, οι προβλέψεις επηρεάζονται από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημική κρίση, ενώ αναμένεται έντονη ανάκαμψη το 2021”.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και μεταφερόμενοι στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού 25αρη, που σήμερα εμφάνισε σχετικά επιφυλακτικότερη εικόνα, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΕΕΕ (-2,29%), Motor Oil (-2,25%), TITC (-5,27%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,27%).

Από τις μετοχές που κινήθηκαν προς υψηλότερα επίπεδα, τα μεγαλύτερα κέρδη για Αεροπορία Αιγαίου (+7,93%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+7,20%), ΔΕΗ (+7,72%), ΟΠΑΠ (+7,60%) και Jumbo (+8,84%).

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, υπενθυμίζεται ότι σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι 26.666.665 νέες (ΚO) μετοχές της Audiovisual που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 129.514.137.

Επίσης από σήμερα οι μετοχές της Τρ. Ελλάδος (-4,97%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2019, €0,6720 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,6384 ανά μετοχή).

Από εκεί και πέρα, μεταξύ των τίτλων που πέτυχαν να συνδυάσουν αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και οι: Τεχν. Ολυμπιακή (+8,95%), Κέκροψ (+9,67%), Παπουτσάνης (+5%), Εβροφάρμα (+7,59%), Τρ. Αττικής (+7,03%), MIG (+6,10%), MLS (+5,36%), Byte (+4,84%), Performance Technologies (+4,27%), Autohellas (+4%) και Profile (+3,70%).

Ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στις 582 – 592 μονάδες, ενώ το αισιόδοξο σενάριο δείχνει να εξαντλείται στις 629 – 652 μονάδες.

Ενδεχόμενη διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 534 μονάδων, καθώς θα επανέλθουν δριμύτερα τα αρνητικά σενάρια.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, ο ΓΔ γύρισε “long” με “stop” στις 514 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πρώτη αντίσταση στην ζώνη 1353 – 1403 και αμέσως επόμενη στις 1426 μονάδες. Το αισιόδοξο σενάριο εξαντλείται στην περιοχή των 1548 μονάδων και σε περίπτωση θετικής έκπληξης στις 1570 – 1650 μονάδες.

Σε περίπτωση επιστροφής των “sellers”, θα είναι αρνητική ένδειξη το κλείσιμο χαμηλότερα της ζώνης 1293 – 1281, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση, θα ανοίξει ο δρόμος για υποχώρηση προς τις 1135 – 1075 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, ο FTSE25 γύρισε “long” με “stop” στις 1231 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές 

“Η προσοχή των Επενδυτών επικεντρώθηκε σήμερα στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Πρώτο σημείο στήριξης οι 500 μονάδες και αντίστασης οι 590. Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο δημοσιονομικής βοήθειας ύψους $2.0 τρισ. Το σχέδιο Νόμου θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οκτώ Χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ζητούν την έκδοση ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει σχέδιο Νόμου με το οποίο, η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα χορηγήσει δάνεια άνω των €3 δισ. με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, στις Επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό”, σημειώνει η Merit Sec.

“Στα $252,6 τρισ., το Παγκόσμιο χρέος στο 3ο τρίμηνο του 2019, λέει το IIF και διαμορφώνεται στο ήδη ανησυχητικό προ κορωνοϊού 322% του Παγκόσμιου ΑΕΠ, με το ΑΕΠ στα $79 τρισ. περίπου”, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Πριν από 10 χρόνια, το Παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν στα $64 τρισ. και το Παγκόσμιο χρέος στα $97 τρισ., όταν πάλι οι Νομισματικές αλλά και Δημοσιονομικές Αρχές έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την κατάρρευση της Παγκόσμιας Οικονομίας μετά την χρεοκοπία της Lehman Brs. Έτσι, οι Κεντρικές Τράπεζες συγκέντρωσαν τίτλους αξίας $15 τρισ. και το Παγκόσμιο χρέος ξεπέρασε το 150% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Είναι προφανές ότι η έκρηξη των πακέτων νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα φέρουν στο 2ο τρίμηνο του 2020 το Παγκόσμιο χρέος πάνω από τα $300 τρισ., με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται τουλάχιστον κατά 10%, καθώς η ύφεση είναι πλέον δεδομένη. Άρα ο δείκτης θα ξεπεράσει το 400% προκαλώντας δέος, αφού δεν θα είναι πλέον δυνατό να θεωρηθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ακόμη και όταν θα έχουμε πάλι ρυθμούς μεγέθυνσης, που όμως δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους μονοψήφιους!

Έρχεται έτσι η ώρα “τεκτονικών σεισμών” σε σχέση με την αναδιαμόρφωση του νέου οικονομικοπολιτικού παραδείγματος του Πλανήτη, καθώς οι κεϋνσιανές συνταγές για τη διάσωση της Παγκόσμιας Οικονομίας αναπόφευκτα επανέρχονται, για τη σταθεροποίηση των Οικονομιών σε όλες τις Χώρες του Πλανήτη.

Με τη διαμόρφωση ενός κοστοβόρου Παγκόσμιου Συστήματος Υγείας, αλλά και την εφαρμογή σχεδίων Μάρσαλ για την αναζωογόνηση της Οικονομίας να προβάλλονται σαν αναγκαίες λύσεις.

Ενόψει των παραπάνω, το εκτεταμένο “κούρεμα” ή/και η πολυετής περίοδος χάριτος για το Παγκόσμιο χρέος θα προβληθεί τότε σαν πιθανό μέρος της λύσης, για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στις Αγορές...

“Με το Αμερικανικό χρέος να είναι το μεγαλύτερο μέρος του προς διευθέτηση, σύντομα, οι Κατέχοντες Αμερικανικά ομόλογα, Κράτη, Θεσμικοί, Τράπεζες και Ιδιώτες, θα νοιώσουν ότι ‘κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα’, καθώς ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι ομόλογο ΗΠΑ και Δολάριο αποτελούν αδιαμφισβήτητα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια…”, τονίζει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις 

Σαφές πλεονέκτημα στους πωλητές, δίνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Οριακές οι μεταβολές στην Ευρώπη, νέα σημαντικά κέρδη για την Wall Street.

Πιέζεται το Πετρέλαιο, αξιοσημείωτα κέρδη για το Ευρώ.

Μικρά κέρδη για Χρυσό και Ασήμι, πάνω από τα $6600 το Bitcoin

“Τώρα είναι η ώρα να αγοράσετε Χρυσό”, τονίζει η Goldman Sachs.

“Νόμισμα τελευταίας καταφυγής” χαρακτηρίζει ο Οίκος το Πολύτιμο Μέταλλο, εν μέσω τεράστιων προγραμμάτων δημοσιονομικής τόνωσης, δίνοντας τιμή – στόχο τα $1800.

Σταθερά επιφυλακτική παραμένει η θέση της Γερμανικής Κυβέρνησης σε σχέση με το ενδεχόμενο έκδοσης Ευρωομολόγων, όπως ζητούν ήδη αρκετές Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης. Αντιθέτως, το Βερολίνο παραπέμπει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

“Η οικονομική δραστηριότητα και οι δαπάνες των Νοικοκυριών στη Γαλλία έχουν υποχωρήσει γύρω στο 65% των φυσιολογικών τους επιπέδων, λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού”, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία INSEE.

“Η Γερμανική Οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά 10% φέτος λόγω του κορωνοϊού με βάση το χειρότερο σενάριο, το οποίο προβλέπει ότι τα μέτρα αποκλεισμού θα διατηρηθούν έως τα τέλη Ιουνίου”, όπως προέβλεψε σήμερα το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο (IW).

“Η κρίση του κορωνοϊού θα προκαλέσει ύφεση 2% στην Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος και τα Κράτη θα χρειαστούν αποφάσεις γρήγορες και τολμηρές, για να στηρίξουν την ανάκαμψη το Φθινόπωρο”, όπως εκτίμησε ο Οίκος S&P.

Η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα, με 96 ψήφους υπέρ και 0 κατά, το ιστορικό σχέδιο που προβλέπει να δαπανηθούν $2 τρισ., για τη στήριξη της Οικονομίας των ΗΠΑ.

Στην, ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς, Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Η Αμερικανική Οικονομία μπορεί να ανακάμψει με ισχυρό ρυθμό μέχρι το Φθινόπωρο, μετά από μια άνευ προηγουμένoυ κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας το πρώτο εξάμηνο, λόγω της κορωνοϊού”, υποστήριξε ο Αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δεσμεύθηκε σήμερα, στο Αμερικανικό δίκτυο NBC, ότι “η Τράπεζα την οποία διευθύνει, θα συνεχίσει να δανείζει χρήματα με επιθετικό τρόπο, για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της επιδημίας COVID-19”.

Κατά 2,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου.

Στα 3,28 εκατομμύρια έφτασαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία εβδομάδα. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αναμένονταν να φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με έρευνα σε Οικονομολόγους και όπως μετέδωσε το CNBC.

Μία εβδομάδα πριν ήταν 282.000, όπως θυμίζει το MarketWatch.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προβλέπει ότι η οικονομική κάμψη και οι απώλειες θέσεων εργασίας, λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2, θα είναι χειρότερες από την ύφεση του 2008.

“Οι Οικονομίες των ‘G20’, στο σύνολό τους, θα βρεθούν σε ύφεση φέτος, λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός”, προειδοποίησε η Moody’s.

“Συνολικά, οι Χώρες αυτές θα παρουσιάσουν συρρίκνωση του ΑΕΠ τους κατά 0,5%. Στις ΗΠΑ η συρρίκνωση αυτή θα φτάσει το 2% και στην Ευρωζώνη το 2,2%.

Η Κίνα αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ανάπτυξη 3,3%, ποσοστό που θεωρείται πολύ χαμηλό για τη Χώρα αυτή”.

Η πανδημία είναι μια Ανθρώπινη τραγωδία με δυνητικά βιβλικές διαστάσεις, τονίζει ο Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του στους Financial Times, στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι είναι αναπόφευκτη μια μεγάλη ύφεση και ζητά άμεση δράση από τις Κυβερνήσεις για να αποφύγουμε τη μετατροπή της σε βαθιά ύφεση (depression), που θα προκληθεί από μια πληθώρα πτωχεύσεων.

“Είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η απάντηση πρέπει να εμπεριέχει σημαντική αύξηση του Δημόσιου χρέους. Η απώλεια εισοδήματος στον Ιδιωτικό τομέα και όποιο χρέος εκδοθεί για να καλύψει το κενό, πρέπει εντέλει να απορροφηθεί, εν συνόλω, ή εν μέρει, από τον Κρατικό ισολογισμό. Τα πολύ υψηλότερα επίπεδα Κρατικού χρέους θα γίνουν ένα μόνιμο στοιχείο στις Οικονομίες μας και θα συνοδευτούν από ακύρωση Ιδιωτικού χρέους”, γράφει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Επιστροφή στο ΧΑ 

Επιστρέφοντας στα δικά μας, στην πρόσφατη έκθεσή της για τα πιθανά σενάρια οικονομικής ανάκαμψης που θα ακολουθήσουν την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, η Wood συμπεριλαμβάνει στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, με τιμή - στόχο τα 9,20 ευρώ και σύσταση αγοράς.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 546,99 (-0,99%) και 577,45 μονάδων (+4,53%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 574,96 (+4,07%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 573,35 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 3,78%.

Ο τζίρος στα 92,3 εκατ., από τα οποία τα 4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΤΕ), ενώ ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 57% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ και ΣΑΡ και με το θετικό η ΤΕΝΕΡΓ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΟΛΠ και Viohalco.

Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η τελική εικόνα από 79 ανοδικές μετοχές, έναντι 38 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα του 8%.

Πηγή: euro2day.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ