Ανακάμπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αποκλιμάκωση της κρίσης

Ανακάμπτει η χρηματιστηριακή αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Ανακάμπτει η χρηματιστηριακή αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,35%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται ανοδικά, αποδίδοντας σημαντικά έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να κινείται πάνω από το κρίσιμο σημείο στήριξης των 630 μονάδων, μετά και την αποκλιμάκωση που φαίνεται να έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας αποφασίστηκε το "πάγωμα", προσωρινά, των επιχειρήσεων του Όρουτς Ρέις, εν αναμονή συζητήσεων με την Ελλάδα. Άλλωστε η αγορά "χρωστά" μία… γενναία αντίδραση καθώς δεν…. πρόλαβε να κεφαλαιοποιήσει τα θετικά της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι αναλυτές πάντως κρατούν μικρό καλάθι καθώς όπως μας έχει συνηθίσει το Χ.Α, η εικόνα στο άνοιγμα της συνεδρίασης πολλές φορές είναι εντελώς αντίθετη από αυτήν στο κλείσιμο. Η ελληνική αγορά, όπως επισημαίνουν, παραμένει ευάλωτη και η υψηλή μεταβλητότητα καθώς και οι χαμηλοί όγκοι συνεχίζουν να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κάτι που κάνει αβέβαιη την πορεία της ακόμα και εντός της ίδιας της ημέρας.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,82% στις 637,45 μονάδες ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ