Ευρωαγορές: Ασθενής άνοδος με τα εταιρικά στο επίκεντρο

Tο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε εταιρικά αποτελέσματα - Οι μετοχές του ναυτιλιακού κολοσσού Maersk της Δανίας υποχώρησαν περισσότερο από 11% στις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης,

Με μικρή άνοδο κινούνται την Πέμπτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το άνοιγμα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε εταιρικά αποτελέσματα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακά κέρδη 0,04% στις 485,8 μονάδες. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,03% στις 16.924 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται επίσης 0,17% στις 7.623,6 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο μόλις 0,07% στις 7.643 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,19% και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,2%.

Οι μετοχές του ναυτιλιακού κολοσσού Maersk της Δανίας υποχώρησαν περισσότερο από 11% στις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης, αφού ανέστειλε την επαναγορά μετοχών και έκανε λόγο για «υψηλή αβεβαιότητα» στις προοπτικές των κερδών της για το 2024 εν μέσω διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επίσης, οι μετοχές της Societe Generale καταγράφουν κέρδη 0,9% παρά την πτώση που κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου λόγω των ασθενέστερων καθαρών τραπεζικών εσόδων.

Νωρίτερα. ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ηγήθηκε των κερδών στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού την Πέμπτη, σημειώνοντας νέα υψηλά 34 ετών, αφού μια έκθεση έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν θα προχωρήσει σε επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής.

Την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων, ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν ο S&P 500 και ο Dow.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: «Εισβολή» διαφήμισης στις πλατφόρμες streaming - Πώς επηρεάζει τους καταναλωτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ