Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν (γράφημα)

Ο χρυσός αυξήθηκε προς τα 2.330 δολάρια ανά ουγγιά στις πρώτες ασιατικές συναλλαγές, αφού έκλεισε 1,5% υψηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός μετά και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ υπήρχαν υποψίες ότι οι ιαπωνικές αρχές παρενέβησαν για να στηρίξουν το γεν, πλήττοντας το δολάριο.

Ο χρυσός αυξήθηκε προς τα 2.330 δολάρια ανά ουγγιά στις πρώτες ασιατικές συναλλαγές, αφού έκλεισε 1,5% υψηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση, το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος από τα μέσα Απριλίου. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη – ενισχύοντας το ράβδο – καθώς ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ υποβάθμισε την πιθανότητα αυξήσεων, αν και επιβεβαίωσε την ανάγκη για περισσότερες αποδείξεις ότι τα κέρδη των τιμών ψυχραίνονται πριν μειώσει το κόστος δανεισμού.

Στις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος, το γεν ενισχύθηκε περισσότερο από 3% έναντι του δολαρίου, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι οι ιαπωνικές αρχές παρενέβησαν για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα για να στηρίξουν το νόμισμα. Ένας δείκτης του δολαρίου υποχώρησε, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ελκυστικό για τους περισσότερους αγοραστές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο χρυσός έχει ανέβει κατά περίπου 13% φέτος, σημειώνοντας ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ακόμη και όταν το χρονοδιάγραμμα για τις περικοπές της Fed έχει μετατεθεί. Το ράλι τους τελευταίους δύο μήνες έχει συνδεθεί με τις ισχυρές αγορές των κεντρικών τραπεζών, τη ζήτηση από τις ασιατικές αγορές -ιδίως την Κίνα- και τις συγκρούσεις από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός spot σημείωνε άνοδο 0,3% στα 2.326,03 δολάρια ανά ουγγιά στις 9:07 π.μ. στη Σιγκαπούρη, καθώς το ασήμι αυξήθηκε προς τα 27 δολάρια ανά ουγγιά. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index υποχώρησε κατά 0,3%.

Το παλλάδιο διαπραγματευόταν κάτω από την πλατίνα, αφού έπεσε κάτω από το αδελφό του μέταλλο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο την Τετάρτη, καθώς το μακροχρόνιο premium του διαβρώνεται από τις απαισιόδοξες προοπτικές για τη ζήτηση στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Κογκρέσο: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ