Σε νέο επίπεδο ρεκόρ οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq

Δυναμικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι μετοχές της Γουόλ Στριτ, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν νέα επίπεδα ρεκόρ εν μέσω ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq ηγήθηκε των βασικών αμερικανικών δεικτών, σημειώνοντας άνοδο 1,0% στις 17.857,02 μονάδες, για να κλείσει σε επίπεδο ρεκόρ για έκτη συνεχή ημέρα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 38.778,10 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης δείκτης S&P 500 έκλεισε επίσης σε ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,8% στις 5.473,23 μονάδες.

"Δεν είναι ένα ευρύ ράλι, αλλά είναι ένα ράλι με τον δείκτη να ανεβαίνει σίγουρα", δήλωσε ο Art Hogan της B. Riley Wealth Management, ο οποίος σημείωσε ως πηγή δυναμικής τα πρόσφατα κέρδη στις τιμές των μετοχών της Apple, της Microsoft και της Nvidia.

Ο Hogan σημείωσε επίσης ότι οι προοπτικές για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ βελτιώθηκαν κάπως μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, τα οποία διατήρησαν ζωντανή την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων το 2024.

Το ημερολόγιο αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς και τη συνεδρίαση πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Μεταξύ των επιμέρους εταιρειών, η Boeing κέρδισε 0,7%, καθώς οι αγορές προσβλέπουν στην ακρόαση της Τρίτης στη Μόνιμη Υποεπιτροπή Ερευνών της Γερουσίας για τα προβλήματα ασφαλείας του αεροπορικού κολοσσού.

Η GameStop σημείωσε πτώση 12,1%, λόγω της απογοήτευσης που προκάλεσε το γεγονός ότι η εταιρεία δεν προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις κατά την ετήσια συνέλευσή της.

Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας «Juneteenth».

ΚΥΠΕ - AFP

Διαβάστε επίσης: Hyperion Limassol: Η… απάντηση στο London Eye έρχεται στη Λεμεσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ