Το ΧΑΚ επέστρεψε στις ζημιές

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,88% στις 69,51 μονάδες.

Στις ζημιές επέστρεψε το Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 70 μονάδες. Ωθούμενο κυρίως από τις βαριές απώλειες στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,88% στις 69,51 μονάδες.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε απώλειες 0,90% κλείνοντας στις 41,78 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €207.218.
 
H σημερινή συνεδρία διεξήχθηκε σε πτωτικό κλίμα με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί σταδιακά με την έναρξη της διαπραγμάτευσης, φτάνοντας μέχρι και στις 29,26 μονάδες, στο χαμηλό της ημέρας. Στο τελευταίο ημίωρο, το Χρηματιστήριο ανέκαμψε ελαφρώς, περιορίζοντας οριακά τις απώλειες στο 0,88%.
 
Μοιρασμένη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί Δείκτες. Ανοδικά κινήθηκαν ο τομέας των Ξενοδοχείων με 1,05% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,121%. Ζημιές παρουσίασαν η Κύρια Αγορά με 1,22% και οι Επενδυτικές Εταιρείες με 0,84%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €122.410 (πτώση 3,56% - τιμή κλεισίματος €1,30). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €29.415 (πτώση 1,12% - τιμή κλεισίματος €0,88), της Logicom με €14.537 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,37), της Salamis Tours (Holdings) με € 11.686 (άνοδος 1,41% - τιμή κλεισίματος €0,72) και της Stademos Hotels PLC με €11.248 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,50).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 126.Παράλληλα, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε πως διοργανώνει σεμινάριο για τα πρόσωπα τα οποία ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ότι κατέχουν τα προσόντα για να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους υπεύθυνων εκκαθάρισης χρηματιστηριακών συναλλαγών/πιστοποιημένους εκκαθαριστές.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο θα έχουν όσοι υποβάλλουν γραπτή αίτηση μέσω επιστολής τους στο Χρηματιστήριο μέχρι και την 31 Μαΐου 2019. Επίσης θα πρέπει να αποστείλουν αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας τους, όπως επίσης και τα πλήρη στοιχεία τους για σκοπούς άμεσης επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και φαξ εάν υπάρχουν) και καταβάλουν στο Χρηματιστήριο το προβλεπόμενο τέλος των € 85  ανά συμμετέχοντα κατά την υποβολή της γραπτής αίτησης και να σταλεί αντίγραφο της σχετικής κατάθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://oam.cse.com.cy/Announcement/announcementvariation/45916
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε συμμετέχει στο σεμινάριο, θα έχει το δικαίωμα να εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο εάν υποβάλλει προς το Συμβούλιο του ΧΑΚ, εντός προθεσμίας δυο ετών από την ημερομηνία έκδοσης της ανακοίνωσης με τα αποτελέσματα του σεμιναρίου, βεβαίωση από Μέλος του Χρηματιστηρίου ότι τον/την απασχολεί ή πρόκειται να τον/την απασχολήσει, ως υπεύθυνο εκκαθάρισης χρηματιστηριακών συναλλαγών/πιστοποιημένο εκκαθαριστή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ