Δυο βιετναμέζικες start-up θα ενωθούν για $30 εκατομμύρια 

Δύο νεοσύστατες εταιρίες πληρωμών του Βιετνάμ συγχωνεύονται για να προστεθούν κλίμακα στην αγορά όπου οι ταμειακές πληρωμές αναπτύσσονται.

Η Vimo Technology JSC, ένας πάροχος κινητών πορτοφολιών, και το Βιετνάμ mPOS Technology JSC, που αναπτύσσει φορητές τεχνολογίες σημείων πώλησης, θα συνδυαστούν και θα αναδιαμορφωθούν ως NextPay Holdings. Ο Nguyen Huu Tuat, διευθύνων σύμβουλος του mPOS, θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της οντότητας. Ο Nguyen Hoa Binh, ο οποίος ίδρυσε τις δύο νεοσύστατες εταιρείες με έδρα το Ανόι, θα είναι ο πρόεδρος του NextPay.

Η NextPay βρίσκεται σε συνομιλίες με τους επενδυτές για να συγκεντρώσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια και αναμένει να κλείσει σύντομα τη συμφωνία , δήλωσε ο Tuat. Το κεφάλαιο θα βοηθήσει την εταιρεία καθώς σχεδιάζει επέκταση στη Μυανμάρ και την Ινδονησία το 2020.

"Το επιχειρηματικό μοντέλο της MPOS είναι αρκετά παρόμοιο με το Square στις ΗΠΑ, καθώς οποιοσδήποτε έμπορος μπορεί να δεχτεί εύκολα τις πληρωμές και το Vimo είναι ένα πορτοφόλι για κινητά παρόμοια με το Alipay", δήλωσε ο Tuat. "Με τη συγχώνευση αυτών των δύο επιχειρήσεων, παρέχουμε μια ενιαία λύση πληρωμής για τους εμπόρους.

Ο πρωθυπουργός Nguyen Xuan Phuc προσπαθεί να εισάγει τη χώρα στη σύγχρονη εποχή των ψηφιακών πληρωμών, μειώνοντας την ποσότητα των ΗΠΑ σε κυκλοφορία και καθιερώνοντας την κυριαρχία του βιετναμέζικου dong. Αυτό σημαίνει να ενθαρρύνετε τα βιετναμέζικα νοικοκυριά να υιοθετούν πιστωτικές κάρτες, τραπεζικές μεταφορές και ψηφιακές πληρωμές αντί να μεταφέρουν σωρούς μετρητών και ράβδων χρυσού.

Η συγχώνευση στοχεύει να βοηθήσει το NextPay να επωφεληθεί από την αλλαγή. Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει παρουσία σε 11 πόλεις σε ολόκληρο το Βιετνάμ, με περισσότερα από 35.000 σημεία αποδοχής. Ήδη, το Βιετνάμ έχει ένα νέο, τεχνολογικά κατανοητό πληθυσμό όπου το 70% χρησιμοποιεί smartphones.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του North Ridge Partners, Michael Gethen και ο Chris Tran, επικεφαλής της εταιρείας στην Ασία, συμβουλεύτηκαν τη συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ