Ένα ταμείο που επενδύει στα αβοκάντο

Ίσως, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο.

Υπάρχει τώρα ένα ETF για όσους θέλουν να στοιχηματίζουν στον εμπορικό πόλεμο, να παίξουν στο τρέξιμο της κάνναβης ή να κάνουν all-in για το θάνατο του εμπορικού κέντρου.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει κατακλύσει τους επενδυτές τα τελευταία χρόνια με όλο και πιο εξειδικευμένα ταμεία που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, αλλά η δημιουργία τους δεν είναι απαραιτήτως απλή ή γρήγορη. Ακριβώς επειδή το χέρι-wringing για τις τιμές guacamole ήταν ένα προσχέδιο στην αγορά σχολιασμό κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δεν σημαίνει ότι είμαστε αρκετά τυχεροί για να δούμε ένα avocado ETF σύντομα.

Πάρτε το TWAR, το ταμείο που έκανε ένα καλά χρονοδιάγραμμα ντεμπούτο την Τετάρτη για να αφήσει τους επενδυτές να στοιχηματίσουν σε πιθανούς νικητές από έναν κλιμακωτό εμπορικό πόλεμο. Ενώ τα νέα που συνδέονται με τα τιμολόγια έχουν κυριαρχήσει σε τίτλους από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κλιμάκωσε τη ένταση του με την Κίνα τον περασμένο μήνα, η εταιρεία πίσω από το ETF λειτουργεί πραγματικά από το Νοέμβριο για να την κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ένας λόγος για την υστέρηση είναι ότι υπάρχει πολλή δουλειά για τη δημιουργία ενός ταμείου, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού μιας επενδυτικής στρατηγικής, της πρόσληψης θεματοφυλάκων και των διοικητικών στελεχών, καθώς και για το ποια ανταλλαγή θα φιλοξενήσει. Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων πρέπει επίσης να ζητήσουν έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ένα ρολόι 75 ημερών αρχίζει να μετράει μόλις ο ρυθμιστής λάβει ένα ενημερωτικό δελτίο, επιτρέποντας στο προσωπικό να θέτει ερωτήσεις που θα μπορούσαν να απαιτήσουν πρόσθετες πληροφορίες.

"Έχουμε έναν κατάλογο ελέγχου των 150 σημείων που κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι όλα γίνονται", δήλωσε ο Mike Cronan, πρόεδρος των υπηρεσιών μάρκετινγκ σε Exchange-Traded Concepts, που βοηθά ανεξάρτητες εταιρείες να ξεκινήσουν ETFs. "Δεν είναι τόσο εύκολο να τραβήξουμε μαζί".

Όλοι μας, χρειάζονται τέσσερις έως πέντε μήνες για έναν έμπειρο εκδότη να φέρει ένα νέο ταμείο στην αγορά, είπε ο Cronan. Για αρχάριους που συνδέουν τους διάφορους παίκτες στο οικοσύστημα του ΕΙΕΕ, μπορεί να διαρκέσει εννέα μήνες, όπως εκτιμά.

Η διαδικασία βοηθάει την προστασία των επενδυτών από οτιδήποτε υπερβολικά τερατώδη ή βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να διατυπώσει μια θέση σχετικά με τα αβοκάντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ