Ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου βρίσκεται σε ένα σούπερ-γιοτ

Ένα αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του οποίου η τύχη είναι ένα μυστήριο από τότε που πωλήθηκε το 2017 για την τιμή - ρεκόρ 450 εκατομμυρίων δολαρίων, εμφανίστηκε σε απίθανη θέση, σύμφωνα με το Artnet.com.

Ο "Salvator Mundi" φυλάσσεται στο σούπερ-γιοτ  Serene που ανήκει στον Saudi Crown Prince Mohammed Bin Salman, σύμφωνα με δημοσίευμα επικαλούμενο δύο "εντολοδόχους που συμμετέχουν στη συναλλαγή". Ένας άλλος Σαουδάραβας πρίγκιπας λέγεται ότι αγόρασε τον 500ετή πίνακα για λογαριασμό της MBS σε μια δημοπρασία Christie του 2017, όπως ανέφεραν προηγουμένως οι New York Times. Η Christie αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αναφορά αυτή.

Το κέντρο διεθνούς επικοινωνίας της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η θέση του σκάφους στις 26 Μαΐου ήταν στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στο Sharm el-Sheikh, μια αιγυπτιακή πόλη στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

Ενώ η ανοικτή θάλασσα δεν μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για μια εύθραυστη ζωγραφική του Παλαιού Διδασκάλου, δεν είναι ασυνήθιστο για τους υπερ-πλούσιους να διακοσμήσουν τα γιοτ τους με την τέχνη του τροπαίου. Ο Joe Lewis τοποθετησε το "Triptych 1974 - 1977" του Francis Bacon, αξίας περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων, στο κάτω κατάστρωμα του σκαφών του, της Aviva.

Ο "Salvator Mundi", του οποίου η προέλευση έχει αμφισβητηθεί, θα παραμείνει επί του Serene, μήκους 439 μέτρων, μέχρι οι Σαουδάραβες να δημιουργήσουν ένα προγραμματισμένο πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή Al-Ula του βασιλείου, ανέφερε ο Artnet. Το έργο ήταν σε μια "διερευνητική φάση", δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής που εποπτεύει το σχέδιο, τον Δεκέμβριο.

Οι ειδικοί στο Λούβρο απέδωσαν το έργο στο εργαστήριο του Ντα Βίντσι και όχι μόνο στον καλλιτέχνη, σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση. Η Celine Dauvergne, εκπρόσωπος του Λούβρου, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόδοση της ζωγραφικής, αλλά δήλωσε ότι το μουσείο του Παρισιού έχει ζητήσει να δανειστεί το έργο για μια έκθεση του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ