Τραμπ: Ψηφίστε με ξανά για να μην γίνει "επικό κραχ"

Πολλές φορές προχωράει σε ατεκμηρίωτα tweets.

Την προειδοποίηση του για οικονομικό κραχ επικών διαστάσεων σε περίπτωση μη επανεκλογής του εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας για το 2020, ο Τραμπ με μήνυμά του στο twitter υποστήριξε ότι αν αναλάβει κάποιος άλλος εκτός από τον ίδιο την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι αγορές θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη κατάρρευση που έχει δει ποτέ κανείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια του Τραμπ αρχίζει επισήμως την ερχόμενη Τρίτη, με την προεκλογική ομιλία του στο Ορλάντο της Φλόριντα. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται να δοκιμάζει ορισμένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί τους επόμενους 18 μήνες, όπως το να καλλιεργήσει κλίμα φόβου για ένα κραχ στη Wall Sreet. 

«Η Τρίτη θα είναι μια μεγάλη ημέρα με μεγάλο πλήθος», ανέφερε.

Εξάλλου, ο ίδιος έχει πολλάκις υποστηρίξει ακόμα και πρόσφατα στη συνέντευξή του στο κανάλι Fox την περασμένη Παρασκευή, ότι η Wall Street θα ήταν 5.000 με 10.000 μονάδες υψηλότερα εάν η FED δεν είχε αυξήσει τέσσερις φορές τα επιτόκια το 2018. 

Τον Φεβρουάριο πάλι, είχε δηλώσει ότι “εάν είχε επικρατήσει το κόμμα της αντιπολίτευσης» στις προεδρικές του 2016, «το χρηματιστήριο θα είχε υποχωρήσει έως τώρα τουλάχιστον κατά 10.000 μονάδες”, σε μια εκρίμηση που στερείται τεκμηρίωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ