Μυστήριο με τις συναλλαγές Bitcoin τα Σαββατοκύριακα

Τι συμβαίνει;

Εντονότερες οι διακυμάνσεις στις αποδόσεις του βιτψοιν κατά την διάρκεια των Σαββατοκύριακων,  κάτι το οποίο έχει κινήσει την περιέργεια των αναλυτών του είδους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η έξαρση στην δραστηριότητα από τον Μάιο μέχρι σήμερα ευθύνεται για το 40% των εφετινών κερδών του Bitcoin, ενώ στο ιστορικό ρεκόρ των 19.666 δολαρίων το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε επίσης σκαρφαλώσει ένα Σάββατο του Δεκεμβρίου του 2017. 

Επιπλέον, αρκετές από τις μεγαλύτερες «βουτιές» του έχουν έρθει επίσης Σάββατο ή Κυριακή, όπως έγινε πριν από μία εβδομάδα. 

Ωστόσο, οι αναλυτές δεν μπορούν να πουν με σιγουριά γιατί συμβαίνει αυτό. Μία εξήγηση είναι ίσως ότι οι επενδυτές στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων περνούν τα Σαββατοκύριακα συζητώντας τις τελευταίες ειδήσεις, που επηρεάζουν, με φίλους ή άλλους επενδυτές Δυνατότητα να συμμετέχουν στις παραδοσιακές χρηματιστηριακές πλατφόρμες, που μένουν κλειστές, δεν έχουν εκείνες τις ημέρες και έτσι στρέφουν την προσοχή στον ψηφιακό κόσμο. 

Ακόμη ένας παράγοντας ενδεχομένως να είναι και το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή στις ΗΠΑ (CFTC) δημοσιεύει τις αναφορές της αργά το βράδυ της Παρασεκυής και εκεί οι επενδυτές ενημερώνονται για τις τελευταίες αλλαγές στις θέσεις long και short. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ