Η αυγό-βιομηχανία στην Αμερική υποφέρει

Η αμερικανική βιομηχανία αυγών παρουσιάζει πρόβλημα υπερπροσφοράς και οι τιμές είναι τόσο ασύμφορες ώστε η Cal-Maine, ο μεγαλύτερος παραγωγός των ΗΠΑ, δημοσίευσε την πρώτη καθαρή απώλειά της σε έξι τρίμηνα.

Αλλά οι τιμές μπορεί να είναι κοντά, αν όχι στο χαμηλότερο επίπεδο. Οι παραγωγοί χάνουν χρήματα και αυτό θα αναγκάσει τις φάρμες να κάνουν προσαρμογές και να μειώσουν την παραγωγή τους, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Cal-Maine Max Bowman.

«Η αγορά πρέπει να αντιδράσει», είπε προσθέτοντας ότι αυτές οι χαμηλές τιμές δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ. "Ας ελπίσουμε ότι βρήκαμε ένα κατώτατο σημείο και θα αρχίσουμε να μαζεύουμε λίγο".

Ο αριθμός των ορνίθων στις Η.Π.Α. είναι κοντά σε ένα ρεκόρ υψηλό και είναι πιο παραγωγικές από ποτέ. Οι μέσες τιμές στην αγορά μειώθηκαν κατά περισσότερο από το μισό από ένα χρόνο πριν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cal-Maine Foods Inc. Οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δίνουν πίεση στο ημερολόγιο του 2019 εάν οι προμήθειες αυγών συνεχίσουν την αναπτυξιακή τάση τους, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ακόμη και με τη θλιβερή τιμολόγηση των αυγών βασικών προϊόντων, ο Cal-Maine, ο οντολόγος της βιομηχανίας, δεν έχει δει μεγάλη αύξηση των ευκαιριών για συμφωνίες. Ωστόσο, η εταιρεία έχει κάνει κάποιες συζητήσεις.

"Βλέπουμε κάποιες δυνατότητες και είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί άνθρωποι στη βιομηχανία πλήττονται αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Bowman.

«Είμαστε πάντα σε κάποιο επίπεδο συζήτησης με κάποιον», είπε. "Έχετε πολλούς μικρούς παίκτες, και είμαστε ένας ενισχυτής."

Η έλλειψη εμπορικών συμφωνιών για τις Η.Π.Α. με βασικούς εταίρους έχει επίσης αντίκτυπο στις τιμές των αυγών, δήλωσε ο Bowman, με τις εξαγωγές κατά το πρώτο εξάμηνο να μειώνονται κατά 12%.

Μια παγκόσμια επιδείνωση βαραίνει επίσης τις παγκόσμιες τιμές. Ωστόσο, οι αμερικανικές τιμές μπορεί να είναι αρκετά φτηνές τώρα για να τονωθούν οι αγορές από αλλοδαπούς αγοραστές, είπε.

Το κόστος των πτητικών ζωοτροφών βρίσκεται επίσης στον ορίζοντα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dolph Baker στη δήλωση. Ο άστατος καιρός, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πιο υγρές εποχές φύτευσης που έχουν καταγραφεί, έχει μειώσει την προοπτική της προσφοράς σιτηρών.

"Αναμένουμε ότι το κόστος των ζωοτροφών θα είναι πιο ασταθές και δυνητικά υψηλότερο στο δημοσιονομικό 2020", δήλωσε ο Baker.

Οι μετοχές υποχώρησαν 0,9% για να κλείσουν στα 39,04 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Η τιμή νωρίτερα υποχώρησε έως και 6,8% στα $36,70, τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια απώλεια από τον Οκτώβριο.

Η Cal-Maine ανέφερε καθαρή ζημία 41 σεντς σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 31 σεντς. Οι πωλήσεις επίσης χάθηκαν στα $280,6 εκατομμύρια σε σύγκριση με μια μέση εκτίμηση 294,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία που εδρεύει στο Jackson, Mississippi, δεν θα καταβάλλει μέρισμα για το τρίμηνο.

Η μέση τιμή δώδεκα αυγών στο λιανικό εμπόριο κοστίζει 1.203 δολάρια ΗΠΑ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Αυτό μειώθηκε κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ