Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών εγκαταλείπει τα κινεζικά εργοστάσια

Ο εμπορικός πόλεμος αλλάζει το τοπίο της παιχνιδο-βιομηχανίας, με αποτέλεσμα η Hasbro Inc. να επιταχύνει τα σχέδια της για να απομακρυνθεί από την Κίνα και να κινηθεί προς τις νέες εγκαταστάσεις στο Βιετνάμ και την Ινδία.

Ο μεγαλύτερος αγοραστής του κόσμου, ο οποίος διαθέτει άδειες για δημοφιλή franchises όπως η Frozen και οι Avengers, δήλωσε ότι τα εμπορεύματα των ΗΠΑ που παράγονται στην Κίνα θα μπορούσαν να μειωθούν στο 50% περίπου μέχρι το τέλος του 2020, δηλαδή λίγο λιγότερο από τα δύο τρίτα.

"Διανέμουμε ολοένα και περισσότερο το αποτύπωμα μας και προσθέτουμε νέες γεωγραφικές περιοχές για παραγωγή παγκοσμίως", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Goldner σε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. "Έτσι αισθανόμαστε πολύ καλά για το πού πηγαίνουμε".

Η Hasbro είναι η τελευταία εταιρεία που αλλάζει τη στρατηγική της εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, που εξαρτάται πολύ από την Κίνα ως το εργοστάσιο για τον κόσμο, μετατρέπεται μόνιμα. Ορισμένες πολυεθνικές, όπως η Intel Corp., επανεξετάζουν τα σχέδια παραγωγής τους, ενώ άλλοι ήδη επιταχύνουν τη διαφοροποίηση για να κατανείμουν τον κίνδυνο όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Ο Goldner δήλωσε ότι η Κίνα εξακολουθεί να είναι ένα υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους μέρος για να φτιάξει παιχνίδια και "θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου μας με σημαντικό τρόπο", σύμφωνα με το αντίγραφο της πρόσκλησης. Παρ 'όλα αυτά, ο Hasbro δήλωσε ότι έχει ήδη παρατηρηθεί αναστάτωση εξαιτίας των ανησυχιών του εμπορίου.

Ο οικονομικός διευθυντής Deborah Thomas είπε ότι ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης διέκοψαν σύντομα τις άμεσες εντολές εισαγωγής από τις εγκαταστάσεις παραγωγής κατά το δεύτερο τρίμηνο καθώς παρακολουθούσαν την κατάσταση του εμπορίου. Πέρυσι, το 35% των εσόδων των Η.Π.Α. και του Καναδά από το Hasbro παραδόθηκε μέσω τέτοιων άμεσων εισαγωγών. Αναμένει ότι το ποσοστό θα μειωθεί φέτος, αναγκάζοντας τον Hasbro να αναλάβει περισσότερες εισαγωγές.

Αν έπρεπε να τεθούν σε ισχύ τα τιμολόγια, ο Hasbro θα περίμενε την επίδραση στο τέταρτο τρίμηνο, δήλωσε ο Thomas.

"Έχουμε κάνει το έργο και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα τιμολόγια εάν συμβαίνουν, αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν ότι θα είναι πολύ ενοχλητικό για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές μας στο εγγύς μέλλον", είπε στην πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ