Η Uber απολύει 400 υπαλλήλους εξαιτίας "μέτριων αποτελεσμάτων"

Η Uber Technologies Inc. κόβει το ένα τρίτο του τμήματος μάρκετινγκ παγκοσμίως, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η επιχείρηση επιβραδύνεται.

Η εταιρία θα απολύσει περίπου 400 υπαλλήλους.

O Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε στους υπαλλήλους τις αλλαγές με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα τη Δευτέρα.

"Σήμερα, υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι ενώ έχουμε μεγαλώσει γρήγορα, έχουμε επιβραδύνει", γράφει ο Khosrowshahi στο ηλεκτρονικό μήνυμα που διαβάστηκε από το Bloomberg.

"Αυτό συμβαίνει φυσικά καθώς οι εταιρείες μεγαλώνουν, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε γρήγορα."

Η Uber κυκλοφόρησε δημόσια το Μάιο και διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο λίγο κάτω από την τιμή IPO. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και ο ανταγωνιστής της, η Lyft Inc., βρίσκονται υπό πίεση από τους επενδυτές για μεγάλες απώλειες. Το Bloomberg ανέφερε επίσης για πρώτη φορά τη Δευτέρα ότι η Lyft απομακρύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Jon McNeill, μετά από λιγότερα από δύο χρόνια εργασίας.

Η μείωση του προσωπικού αντιπροσωπεύει περίπου το 1,6% του προσωπικού της Uber παγκοσμίως. Είναι η πρώτη σημαντική αναδιοργάνωση του κλάδου μάρκετινγκ και επικοινωνιών, καθώς ο Jill Hazelbaker, εκτελεστικός διευθυντής, πήρε τον έλεγχο του ομίλου τον περασμένο μήνα. Κατέλαβε τη Rebecca Messina, την πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ, η οποία είχε εποπτεύσει μια ομάδα περίπου 1.200 κατά τη διάρκεια της εννεαμήνου θητείας της στην εταιρεία.

"Πολλές από τις ομάδες μας είναι πολύ μεγάλες, γεγονός που δημιουργεί αλληλεπικαλυπτόμενες εργασίες, δημιουργεί ασαφείς ιδιοκτήτες αποφάσεων και μπορεί να οδηγήσει σε μέτρια αποτελέσματα", έγραψε ο Khosrowshahi στο προσωπικό.

"Είμαι εδώ για να κερδίσω έναν αγώνα που πραγματικά, πραγματικά έχει σημασία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ