Vanda: Το Hedge Fund με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως

Σημείωσε αύξηση 278%.

Πριν από τρία χρόνια, ο Chong Chin Eai παρακολουθούσε τις αγορές του Ντόναλντ Τράμμπ για τις εκλογές των νικητών. Η μηνιαία εταιρεία Vanda Global Fund Ltd., που ιδρύθηκε με 24 εκατομμύρια δολάρια από τους φίλους και την οικογένειά του, υποχώρησε περισσότερο από 50%. Στο τέρμα του, ο Chong σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τις δικές του αποταμιεύσεις για να καλύψει τις απώλειες των επενδυτών και να κλείσει το κατάστημα.

Αντ 'αυτού, αποφάσισε να εμείνει στην επενδυτική του διατριβή. Η γρήγορη πρόοδος προς το παρόν και η Vanda με βάση τη Σιγκαπούρη είναι το φετινό hedge fund με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Eurekahedge Pte, τα οποία ανήλθαν σε 278% τον Ιούλιο. Η ομάδα, που ονομάστηκε μετά το εθνικό λουλούδι της Σιγκαπούρης, έδωσε μια μέση ετήσια απόδοση 40% από την αρχή.

"Πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων θα είχαν μόλις εγκαταλείψει μετά από έξι μήνες για να ξεκινήσουν ένα ολοκαίνουργιο ιστορικό", δήλωσε ο Chong, 45 ετών. "Αλλά ήθελα να δείξω στους επενδυτές τη ροή του ταμείου και την ανάπτυξη του ταμείου, τόσο από την άποψη της απόδοσης όσο και από τον εαυτό μου".

Η Vanda, η οποία έχει πλέον υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 194 εκατ. Δολαρίων, ασχολείται με την πλατφόρμα της Swiss-Asia Asset Management Ltd. Επενδύει σε διαπραγματεύσιμα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και έχει πάνω από 100 κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων από βασικά και κρατικά ομόλογα σε δείκτες μετοχών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι μια κατηγορία συχνά χρηματοπιστωτικών μέσων που μπορούν να σημαίνουν μεγάλες αποδόσεις ή απότομες απώλειες. Η Vanda κέρδισε το 260% το 2017, αλλά έχασε το 49% το επόμενο έτος.

Στρατηγική υψηλού οκτανίου

"Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος σε αυτές τις στρατηγικές υψηλού οκτανίου ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν να ανατινάξουν όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν", δήλωσε ο αναλυτής του Eurekahedge Mohammad Hassan, προσθέτοντας ότι το κεφάλαιο του Chong έχει μια μεταβλητότητα παρόμοια με την επένδυση κρυπτογράφησης. "Αλλά το 2018 και το 2016, όταν οι αγορές ήταν δύσκολες για αυτή τη στρατηγική, δεν έχασε όσο θα μπορούσε, έτσι η ανάκαμψη είναι ακόμα αρκετά αξιοπρεπής".

Το Eurekahedge παρακολουθεί περισσότερα από 25.000 κεφάλαια παγκοσμίως.

Ο Chong, ο οποίος εργάστηκε στο Standard Chartered Plc, δήλωσε ότι η Vanda έχει σήμερα περίπου 10 έως 15 επενδυτές και σχεδιάζει να αυξήσει άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 12 μήνες. Οι διαπιστευμένοι επενδυτές που επενδύουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια θα χρεώνουν ετήσιο τέλος διαχείρισης 2% και τέλος επίδοσης 20%, ενώ όσοι επενδύουν το ελάχιστο ποσό των 250.000 δολαρίων θα καταστούν συνδρομητές κατηγορίας Β με συνδρομή 2,5% και τέλος επίδοσης 25%.

Για να αντισταθμίσει μέρος του κινδύνου που συνδέεται με συμβάσεις παραγώγων που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο, ο Chong, ο οποίος δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό σόλο και εργάζεται από ένα γραφείο στο σπίτι, υιοθέτησε από το έτος αυτό μια νέα στρατηγική που τοποθετεί το ήμισυ του κεφαλαίου σε αγορά ρευστών διαθεσίμων λογαριασμούς που κερδίζουν σχετικά χαμηλό επιτόκιο.

"Ο στόχος μου είναι να φτάσω τα 500 εκατομμύρια δολάρια μέχρι να φτάσω τα 50, οπότε αυτό θα είναι περίπου τέσσερα χρόνια", είπε. "Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω, είναι απλώς θέμα χρόνου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ