Τα αυστραλιανά ταμεία συντάξεων δυσκολεύονται να βγάλουν λεφτά

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Αυστραλίας θα αναγκαστούν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα σε λιγότερο παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία - όπως οι εξελίξεις των διαμερισμάτων και ακόμη και οι άμεσες χορηγήσεις σε εταιρείες - μετά από έντονες πρόσφατες αποδόσεις μετοχών και αποτιμήσεις με σταθερό εισόδημα στις δημόσιες αγορές.

Ανάλογα με την αποτίμηση των επενδυτών που διαχειρίζονται τα χρήματα απευθείας για ή για λογαριασμό της χώρας της Azerbaijan, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 2 τρισεκατομμύρια), η οποία συλλέχθηκε στο Hobart αυτή την εβδομάδα. Με τέσσερις από τους πέντε αποταμιευτές συνταξιοδότησης σε κεφάλαια που έχουν στόχο επιστροφής πάνω από 3% πάνω από τον πληθωρισμό και μια κρατική πίεση που ασκείται στα υπό εκτέλεση κεφάλαια, ζητήστε ένα σκληρό, είπε ο Ross Etherington.

"Πρέπει να εξετάσουμε τις μη παραδοσιακές κλάσεις περιουσιακών στοιχείων για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους να προχωρήσουμε", δήλωσε ο Etherington, επικεφαλής επενδυτικός υπάλληλος της EISS Super, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αγώνας για επιστροφές
Με τις μετοχές και τα ομόλογα να κινούνται υψηλότερα μαζί, οι επενδυτές αναζητούν άλλους τομείς για να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους για να αντισταθμίσουν τις εύθραυστες παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. Για το τέταρτο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό δοχείο στον κόσμο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερες ροές σε εναλλακτικές λύσεις - μακριά από το σχεδόν 80% που σήμερα βρίσκεται σε μετοχές, ομόλογα ή μετρητά.

"Θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους επενδυτές να προσπαθήσουν και να κυνηγήσουν τις αποδόσεις τους για τους επόμενους έξι έως 12 μήνες", δήλωσε ο Ron Temple, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της πολυεθνικής επένδυσης στην Lazard Asset Management, ημέρα διάσκεψη.

Το ταμείο κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων του έθνους επανέλαβε ότι οι μελλοντικές αποδόσεις θα είναι τόσο ισχυρές όσο τα τελευταία χρόνια. Η Αυστραλιανή Σούπερ, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της χώρας, δήλωσε στους πελάτες της τον Ιούλιο ότι η συνέχιση θα ήταν χαμηλότερη από ό, τι τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν κάποια άλλα ευνοούμενα περιουσιακά στοιχεία:

Ακίνητα

Οι εξελίξεις στα ακίνητα είναι μια "πολύ σταθερή" κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, παρά τα αυστραλιανά συνταξιοδοτικά ταμεία που διαμένουν σε μεγάλο βαθμό από τον τομέα της εγχώριας αγοράς τους, δήλωσε ο James Martha, επικεφαλής της στέγασης στο Nuveen Real Estate σε συνέντευξή του. Ωστόσο, οι αποδόσεις στις Η.Π.Α. μειώθηκαν φέτος σε περίπου 6% από περίπου 10% πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε.

Μη εισηγμένο εταιρικό χρέος
Για την Lillian Nunez της IFM Investors, υπάρχει η δυνατότητα απευθείας δανεισμού σε εταιρείες της Αυστραλίας όπου οι επιστροφές είναι υψηλότερες από παρόμοιες υπεράκτιες προσφορές. Ο Nunez, διευθυντής επενδύσεων της επιχείρησης για επενδύσεις χρέους, δήλωσε ότι οι τοπικές συμφωνίες είναι επίσης πιο ασφαλείς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να επιστραφούν τα χρήματά σας αν δεν πληρώσετε.

Αρχική Bias
Μερικοί προτιμούν ακόμη τις εγχώριες μετοχές. Τα αποθέματα είναι "φαίνονται πολύ ελκυστικά" και είναι έτοιμα για μια περίοδο υπεραποτέλεσμα αφού ξυλοκοπήθηκαν από τους συνομηλίκους των ΗΠΑ από την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την ανώτερη οικονομολόγο της AMP Capital Investors Ltd., Diana Mousina. Της αρέσουν οι σχετικά υψηλές αποδόσεις των μερισμάτων και το ευνοϊκό φορολογικό πλεονέκτημα από τις πιστωτικές κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ