Σήμερα η παρουσίαση του νέου iPhone - Τι να περιμένουμε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Inc., Tim Cook, στο Cupertino της Καλιφόρνιας θα παρουσιάσει τα τελευταία iPhones.

Αυτή είναι η πιο σημαντική ημέρα της χρονιάς της εταιρείας. Το smartphone αποτελεί σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων της Apple και τα νέα μοντέλα άλλες πηγές εσόδων.

Θα υπάρχουν τρία νέα μοντέλα: Αναβαθμίσεις "Pro" στο iPhone XS και iPhone XS Max και αντικατάσταση του iPhone XR. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης νέα ρολόγια της Apple.

Οι τελευταίες ενημερώσεις του iPhone αφορούν τις κάμερες: Αυτά τα τηλέφωνα θα έχουν τρεις κάμερες στο πίσω μέρος για ευρυγώνια φωτογραφία, εικόνες υψηλότερης ανάλυσης και πολύ βελτιωμένη εγγραφή βίντεο. Θα υπάρξουν νέες λειτουργίες που υποστηρίζονται από το AI για την αυτόματη διόρθωση φωτογραφιών, την επαναφορά των ανθρώπων σε ένα πλαίσιο όταν έχουν αφαιρεθεί και την επεξεργασία του βίντεο κατά τη διάρκεια της καταγραφής.

Η Apple πρόκειται επίσης να ανταγωνιστεί τα τηλέφωνα Google Pixel με έμφαση στη βελτίωση των φωτογραφιών που έχουν ληφθεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα Face ID θα πάρει και μια αναβάθμιση, αφήνοντας τους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους, ακόμη και αν το τηλέφωνο είναι επίπεδο σε ένα τραπέζι.

Η ασύρματη φόρτιση αναβαθμίζεται: Συσκευές όπως τα AirPods και το Apple Watch θα φορτίζονται τοποθετώντας τις στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Είναι ένα χαρακτηριστικό που μοιάζει με τη Samsung που είναι πιο σημαντικό από τότε που η Apple διέλυσε το φορτιστή πολλαπλών συσκευών AirPower. Το λογότυπο της Apple στο πίσω μέρος των νέων τηλεφώνων θα επικεντρώνεται έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πού να τοποθετήσουν τα AirPods και το Watch για τη φόρτιση.

Η Apple θέλει να διαρκούν περισσότερο οι νέες συσκευές: Υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με το γεγονός ότι η Apple χρεώνει υψηλές τιμές για την αντικατάσταση των θρυμματισμένων iPhones, αλλά τα μοντέλα του τρέχοντος έτους είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αυτό το πρόβλημα. Τα νέα ακουστικά λέγονται ότι αντέχουν πολλούς τύπους σταγόνων με μεγαλύτερη αντοχή στη θραύση και αντοχή σε κρούση.

Οι συσκευές θα είναι επίσης σε θέση να επιβιώσουν κάτω από το νερό για αρκετές ώρες, από τη βαθμολογία των 30 λεπτών της γραμμής XS.

Η αντικατάσταση του iPhone XR γίνεται και με μια νέα κάμερα: Η Apple θα προσθέσει μια δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του iPhone χαμηλότερου κόστους, δίνοντάς της βελτιωμένη λειτουργία πορτρέτου και οπτικό ζουμ. Θα έρθει επίσης σε ένα νέο χρώμα, πράσινο. Θα πάρει ένα ταχύτερο τσιπ A13, όπως και τα νέα high-end μοντέλα.

Οι μεγάλες αλλαγές της Apple Watch έγιναν πέρυσι: Οι φετινές αναβαθμίσεις του Apple Watch θα είναι επικεντρωμένες στο λογισμικό και στο περίβλημα, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει νέες εκδόσεις σε κεραμικά και τιτάνιο, μια σειρά νέων ζωνών και το update watchOS 6 με νέες εφαρμογές, χαρακτηριστικά Siri και ενσωματωμένο App Store. Η παρακολούθηση του ύπνου ήταν επίσης στα έργα. Αναμένετε μεγαλύτερες αλλαγές και έναν ταχύτερο επεξεργαστή για το Apple Watch το 2020.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης νέα iPads και Mac για αργότερα φέτος.

Το Bloomberg News θα έχει πλήρη κάλυψη των ανακοινώσεων, που αρχίζει στις 7 π.μ. τοπική ώρα την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ