Το Netflix θα δίνει μπόνους

Η Netflix Inc. σχεδιάζει να καταβάλει στους κινηματογραφιστές, τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς ταινιών μπόνους αν οι ταινίες τους είναι επιτυχείς.

Αυτό είναι ένα νέο κίνητρο που αποσκοπεί στη νίκη σε έργα που διαφορετικά θα πήγαιναν σε ανταγωνιστικά στούντιο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Το μέτρο της επιτυχίας θα εξαρτηθεί από την ταινία, είπε πηγή.

Μια ταινία κύρους μπορεί να έχει το κίνητρό της συνδεδεμένο με το πόσα βραβεία κερδίζει. Τα μπόνους για άλλες ταινίες θα μπορούσαν να βασιστούν στην προβολή.

Η προσέγγιση θα ήταν μια αναχώρηση για το Netflix, το οποίο ανταμείβει συνήθως το ταλέντο με συμφωνίες εκ των προτέρων. Αλλά τα επιδόματα είναι διαφορετικά από τις παραδοσιακές συμφωνίες του Χόλιγουντ "back-end", όπου οι δημιουργοί παίρνουν ένα ποσοστό χρημάτων box-office.

Δεδομένου ότι οι ταινίες του Netflix δεν κυκλοφορούν ευρέως στα θέατρα - αν χτυπήσουν τη μεγάλη οθόνη καθόλου - δεν υπάρχει ελπίδα για μεγάλη αποπληρωμή εκεί.

Ο Scott Stuber, επικεφαλής της κινηματογραφικής μονάδας της Netflix, έχει συζητήσει διάφορες δυνατότητες με τους παραγωγούς.

Ωστόσο η Netflix δεν έχει ακόμη βρεί τον ακριβή τρόπο επιβράβευσης των ανθρώπων ή πόσοι άνθρωποι θα λάβουν το επίδομα. 

Περισσότερος ανταγωνισμός

Η Netflix έχει δημιουργήσει το κινηματογραφικό της στούντιο από την αρχή σε λίγα μόνο χρόνια. Αντιμετωπίζει επίσης μεγαλύτερο ανταγωνισμό για έργα από ποτέ, καθιστώντας πιο δύσκολο να δελεάσει το ταλέντο και να μείνει μπροστά από τους αντιπάλους. Δεν προσφέρει το είδος των συμφωνιών που παρέχουν μεγάλα στούντιο όπως η Disney. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, για παράδειγμα, έχει πάρει εκατομμύρια για το ρόλο του στο "Iron Man" και τις μετέπειτα ταινίες Marvel - κάνοντάς τον ένα από τα αστέρια που κερδίζουν περισσότερα κέρδη από το μισθό τους.

Η Netflix δεν έχει προσφέρει ποτέ συμφωνίες back-end. Καλύπτει το πλήρες κόστος παραγωγής και καταβάλλει στους παραγωγούς ένα ασφάλιστρο πάνω από αυτό, παρέχοντας τους ένα κέρδος πριν από την απελευθέρωση του έργου. Αυτές οι συμφωνίες είναι ένα ασφαλέστερο στοίχημα, επειδή ο παραγωγός είναι εγγυημένος ότι θα κάνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά επίσης καλύπτουν το πιθανό κέρδος.

Αυτός ο τύπος έχει εργαστεί για τη Netflix στον κλάδο της τηλεόρασης, όπου είναι ένα από τα πιο ισχυρά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο. Η Netflix καταβάλλει επιδόματα στους παραγωγούς των οποίων τα shows εμφανίζονται για πολλές επιπλέον περιόδους και τείνει να αυξήσει το μισθό για τα αστέρια των πιο δημοφιλών παραστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ