Θα μειώσει τις τιμές των iPhone η Apple;

Η Apple Inc. θα μπορούσε να δει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της μέσης τιμής πώλησης για το iPhone, καθώς οι καταναλωτές βαρύνουν προς φθηνότερα μοντέλα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Deutsche Bank έγραψε ότι οι μέσες τιμές πώλησης (ASP) για την κατηγορία βασικών προϊόντων θα μειώνονταν μεταξύ 4% και 6% στο δημοσιονομικό έτος 2020, χάρη στη φθηνότερη τιμή του iPhone 11 - που ξεκινά από 699 δολάρια, σε σχέση με το iPhone XR του περασμένου έτους , η οποία ξεκίνησε στα $ 749 - μαζί με μειωμένες τιμές για τις προηγούμενες γενιές, όπως το iPhone 8 και το 8 Plus. Ο αναλυτής Jeriel Ong εκτιμά ότι αυτά τα μοντέλα θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων μονάδων iPhone τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Ong παρατήρησε ότι οι φθηνότερες τιμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες πωλήσεις μονάδων, αν και "δεν έχουμε ακόμα αρκετά έντονη αίσθηση πως η τιμολόγηση, σε συνδυασμό με τα νέα σύνολα χαρακτηριστικών των νέων iPhones, θα επηρεάσει τη συνολική ζήτηση".

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν σίγουρος εάν η πτώση των ASP "μπορεί να αντισταθμιστεί επαρκώς από μια αντίστοιχη άνοδο κατά τα έτη." Η Deutsche Bank έχει μια αναλογία υπολοίπου και $ 210 για τις μετοχές της Apple.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg MODL, η Apple αναμένεται να πωλήσει 182,7 εκατομμύρια iPhone σε σχέση με το 2020, γεγονός που θα αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 1,1% σε ετήσια βάση. Η μέση τιμή πώλησης αναμένεται να είναι $ 759,85, σημειώνοντας ετήσια πτώση 2,3%.

Το 2018, το iPhone αντιπροσώπευε πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων της Apple, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Ο Piper Jaffray είπε τη Δευτέρα ότι μια έρευνα από τους ιδιοκτήτες iPhone πρότεινε "περιορισμένο ενθουσιασμό" για τα μοντέλα που μόλις κυκλοφόρησαν, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχει οι εκδόσεις σε χαμηλότερες τιμές. Με δεδομένη την "υπόσχεση των συσκευών 5G στον ορίζοντα", οι χρήστες αναβαθμίζουν τα iPhones τους επόμενους 12 μήνες "είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν ένα μοντέλο υψηλότερου επιπέδου", που θα σημαίνει χαμηλότερο ASP για iPhones φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, τη Δευτέρα, η Rosenblatt Securities έγραψε ότι οι μειώσεις της ASP ήταν "η κύρια ανησυχία για τις πωλήσεις του iPhone φέτος".

Οι μετοχές της Apple μειώθηκαν κατά 0,2% την Τρίτη, σε σύγκριση με μείωση 0,8% του S & P 500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ