Γνωστή αλυσίδα ρούχων με κατάστημα στην Κύπρο κήρυξε πτώχευση

Στην Κύπρο το κατάστημα έχει ήδη κλείσει.

Η Forever 21 Inc. υπέβαλε αίτηση για προστασία κατά της πτώχευσης, τον τελευταίο μεγάλο έμπορο μόδας που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα υψηλά ενοίκια και τον έντονο ανταγωνισμό, καθώς η στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο έκοψε ένα κομμάτι από τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές.

Δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Wilmington, Delaware, δείχνουν ότι η Forever 21 έχει υπολογίσει ζημιές σε ενοποιημένη βάση μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το κεφάλαιο 11 επιτρέπει στην εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ εκπονεί ένα σχέδιο για να πληρώσει τους πιστωτές της και να γυρίσει την επιχείρηση.

Η Forever 21 έχει λάβει κεφάλαια ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων από δανειστές με την JPMorgan Chase & Co. ως πράκτορα, καθώς και κεφάλαια ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners και τα συνδεδεμένα με αυτήν κεφάλαια. Προτίθεται να εγκαταλείψει τις περισσότερες διεθνείς τοποθεσίες της στην Ασία και την Ευρώπη, αλλά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική. Τα καταστήματα αναμένουν να τιμήσουν τις δωροκάρτες, τις επιστροφές και τις ανταλλαγές.

Η εταιρεία που υπήρξε δημοφιλής μεταξύ των εφήβων στη δεκαετία του 2000 για τα προσιτά αλλά εντυπωσιακά σχέδια, οι φανταχτερές κίτρινες τσάντες της Forever 21 έχουν γίνει σπάνιες, καθώς οι καταναλωτές της Generation Z - αυτοί που γεννήθηκαν από το 1998 και μετά - μετατοπίστηκαν γρήγορα στο ηλεκτρονικό εμπόριο και streetwear μάρκες τα τελευταία χρόνια. Η κατάθεση της πτώχευσης θα μπορούσε να βοηθήσει το Forever 21 να απαλλαγεί από τα μη κερδοφόρα καταστήματα και να αντλήσει νέα κεφάλαια, επιτρέποντας στην ιδιωτική, οικογενειακή επιχείρηση να αναδιαρθρώσει την παρακινούμενη επιχείρηση της για μια νέα γενιά.

"Η χρηματοδότηση που παρέχεται από την JPMorgan και την TPG Sixth Street Partners θα ενισχύσει το Forever 21 με τα αναγκαία κεφάλαια για την πραγματοποίηση κρίσιμων αλλαγών στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό για την αναζωογόνηση του εμπορικού μας σήματος και την καύση της ανάπτυξης μας, δήλωσε η Linda Chang, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Forever 21, σε δήλωση.

Το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά στις 28 Αυγούστου ότι η Forever 21 προετοιμαζόταν για την κατάθεση πτώχευσης.

Η κατάθεση πτώχευσης του Forever 21 θα μπορούσε να είναι προβληματική για τους κυριότερους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων των ΗΠΑ, όπως οι Simon Property Group Inc. και Brookfield Property Partners LP, επειδή είναι ένας από τους μεγαλύτερους μισθωτές του εμπορικού κέντρου που εξακολουθούν να στέκονται μετά από κύμα πτώχευσης. Οι προτομές έκλεισαν περισσότερα από 12.000 καταστήματα τα τελευταία δύο χρόνια και αυτές οι κενές θέσεις εργασίας μπορεί να είναι δύσκολο να γεμίσουν.

Ο Simon υπολογίζει το Forever 21 ως τον έκτο μεγαλύτερο ένοικο του, εξαιρουμένων των πολυκαταστημάτων, με 99 καταστήματα που καλύπτουν 1,5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια από τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με μια κατάθεση.

Ο Simon και ο Μπρούκφιλντ ήταν και οι δύο εγγεγραμμένοι στα δικαστικά έγγραφα σχετικά με τα μεγαλύτερα ακάλυπτα πιστωτικά ιδρύματα του Forever 21. Ο έμπορος λιανικής πώλησης δεν έχει πολλή μόχλευση στους ιδιοκτήτες του, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, το οποίο ανέφερε σε έκθεσή του στις 27 Σεπτεμβρίου ότι το Forever 21 αντιπροσωπεύει μόλις το 1,4% του ετήσιου ενοικίου του Simon.

Η εταιρεία Forever 21 ιδρύθηκε το 1984 και διαθέτει περισσότερα από 800 καταστήματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Ειδικεύεται σε είδη ένδυσης ταχείας μόδας - μοντέρνα, φτηνά, γρήγορα φτιαγμένα από αρχικά σχέδια, τα οποία φοριούνται συχνά μόνο μερικές φορές πριν δοθούν μακριά ή πεταχτούν. Οι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν τα Zara, H&M και Amazon.com.

Ο συνιδρυτής Do Won Chang επικεντρώθηκε στη διατήρηση ενός ποσοστού συμμετοχής στο Forever 21, το οποίο εμπόδισε τις προσπάθειες για την άντληση νέων κεφαλαίων. Τα θέματα είναι πιθανό να είναι εκτός των χεριών του τώρα, με τους πιστωτές να θέτουν συνήθως την ημερήσια διάταξη σε διαδικασίες πτώχευσης και σημαντικές αποφάσεις που υπόκεινται στην έγκριση ενός δικαστή.

Η Kirkland & Ellis LLP είναι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας και η Alvarez & Marsal είναι σύμβουλος αναδιάρθρωσης και ο επενδυτικός τραπεζίτης είναι ο Lazard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ