HP: Περικοπή 9,000 θέσεων εργασίας

Η HP θα προχωρήσει στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η HP θα μειώσει το 16% του εργατικού δυναμικού της στο πλαίσιο μιας ευρείας αναδιάρθρωσης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αύξησης των πωλήσεων εν μέσω της πρώτης αλλαγής της εταιρίας στην κορυφαία ηγεσία σε τέσσερα χρόνια.

Ο γίγαντας των προσωπικών υπολογιστών δήλωσε ότι θα μειώσει από 7.000 σε 9.000 θέσεις μέσω πυροβολισμών και προαιρετικής πρόωρης συνταξιοδότησης. Η μείωση των θέσεων εργασίας θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2022, δήλωσε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Η HP είχε 55.000 υπαλλήλους πριν από ένα χρόνο.

Η HP ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει κέρδη ύψους $ 2,22 έως $ 2,32 ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2020, εξαιρουμένων των δαπανών αναδιάρθρωσης και άλλων στοιχείων. Οι αναλυτές υπολογίζουν κατά μέσο όρο 2,23 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η Bloomberg. Οι μετοχές της HP υποχώρησαν περισσότερο από το 5% μετά το πέρας των συναλλαγών.

Η εταιρεία δημοσίευσε τις προβολές καθώς αντιμετωπίζει ορισμένες αβεβαιότητες. Ο Dion Weisler, ο διευθύνων σύμβουλος που κατείχε την εταιρεία από τη διάσπαση του 2015 με την Hewlett Packard Enterprise Co., αναχωρεί από την 1η Νοεμβρίου λόγω οικογενειακών λόγων υγείας. Ο εισερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος, Enrique Lores, είναι ένα μακροπρόθεσμο εκτελεστικό της HP. Η επιχείρηση εκτύπωσης της εταιρείας, σημαντική πηγή κέρδους, έχει δει πτώση των πωλήσεων και πρόσφατα ονομάστηκε "παγωμένος πάγος" από τους αναλυτές του Sanford C. Bernstein. Και ένας ακτιβιστής επενδυτής μπορεί να χτίσει ένα μερίδιο στην εταιρεία, σύμφωνα με αναλυτή του Gordon Haskett, την Τετάρτη.

"Βλέπουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο για την HP και θα ανακοινώσουμε τολμηρές κινήσεις για να υποστηρίξουμε αυτή τη δήλωση", δήλωσε ο Lores σε συνέντευξή του. "Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο για να οικοδομήσουμε αυτό το σχέδιο. Μπορούμε να αγκαλιάσουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στην αγορά και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να τοποθετήσουμε την εταιρεία για το μέλλον ».

Η αναδιοργάνωση της HP θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, οδηγώντας σε τέλη 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο, 500 εκατομμύρια δολάρια στο δημοσιονομικό έτος 2020 και το υπόλοιπο διαιρούμενο μεταξύ των δημοσιονομικών ετών 2021 και 2022, ανέφερε η εταιρεία.

"Ο κύριος όγκος των αποταμιεύσεων θα είναι σε εταιρικές λειτουργίες, υποστήριξη back-office", δήλωσε ο Διευθύνων Οικονομικός Διευθυντής Steve Fieler σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας σε συνέντευξη.

Το συμβούλιο της HP ενίσχυσε το σχέδιο επαναγοράς μετοχών της εταιρείας κατά πρόσθετο ποσό 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία διέθετε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το υφιστάμενο σχέδιο της. Η HP δήλωσε ότι θα ενισχύσει επίσης το μερίδιό της κατά 10%. Οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν φέτος κατά 10%, κλείνοντας στις 18,40 δολάρια την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια ελεύθερης ταμειακής ροής στο δημοσιονομικό 2020 και θα επιστρέψει το 75% ή περισσότερο αυτών των χρημάτων στους επενδυτές.

Μαζί με τις οικονομικές μετρήσεις, η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει αλλαγές στη μονάδα εκτύπωσης της για να επικεντρωθεί στην παροχή περισσότερων υπηρεσιών. Η HP θα αυξήσει τις τιμές για εκτυπωτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κασέτες μελάνης εκτός της HP, έτσι ώστε το υλικό να είναι πιο επικερδές. Επί του παρόντος, οι εκτυπωτές πωλούνται φτηνά και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της μονάδας είναι γεμισμένο από τις προμήθειες μελάνης. Η HP θα προσφέρει ορισμένους εκτυπωτές με χαμηλότερες τιμές, αλλά θα χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες για να διασφαλίσει ότι είναι συμβατές μόνο με μελάνι HP.

Η HP θα αρχίσει επίσης να πωλεί την υποκείμενη τεχνολογία της εκτύπωσης με εκτόξευση μελάνης, γνωστή ως μικρορευστότητα, στις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης και καλλυντικών, μεταξύ άλλων.

"Είμαστε πραγματικά σίγουροι για το μέλλον της εταιρείας", δήλωσε ο Lores.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ