Πόσους συνδρομητές έχει η Netflix;

Η Netflix Inc. παρουσίασε αρκετές καλές ειδήσεις για να μετριάσει τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό που προκάλεσε η Walt Disney Co. και η Apple Inc.

Η εταιρεία πρόσθεσε 6,77 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο, με ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στο εξωτερικό. Τα κέρδη υπερέβησαν επίσης τις εκτιμήσεις της Wall Street, επιτρέποντας στους επενδυτές να αγνοήσουν μια χλιαρή πρόβλεψη για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι επενδυτές προωθούσαν την αδύναμη εμφάνισή τους μετά την απογοήτευση της Netflix πριν από τρεις μήνες. Το απόθεμα είχε σημειώσει για εβδομάδες. Τα πραγματικά αποτελέσματα - αν και δεν ήταν τέλεια - ήταν μια ανακούφιση, στέλνοντας τις μετοχές μέχρι και 11% στις καθυστερημένες συναλλαγές.

"Ήταν ένα πολύ ισχυρό τρίμηνο - όχι μόνο γύρω από τους συνδρομητές, τις συνολικές επιχειρηματικές επιδόσεις", δήλωσε ο Chief Financial Officer Spencer Neumann σε μια συνέντευξη με τον Guggenheim Securities και τον αναλυτή Michael Morris.

Οι διεθνείς αγορές αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλη την ανάπτυξη της Netflix - και το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πελατών της. Το μεγαλύτερο διαδικτυακό τηλεοπτικό δίκτυο στον κόσμο επί πληρωμής, έχει 6,26 εκατομμύρια νέους χρήστες εκτός των ΗΠΑ, κερδίζοντας τις προβλέψεις. Η Netflix αναμένει να έχει περισσότερα από 7 εκατομμύρια διεθνείς πελάτες κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, καταλήγοντας στο τέλος του έτους με την ισχυρότερη διεθνή ανάπτυξη μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από τις νέες εποχές μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της. Η εφηβική επιστημονική φανταστική παράσταση "Stranger Things" παρακολουθήθηκε από 64 εκατομμύρια νοικοκυριά κατά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της, καθιστώντας την πιο παρακολουθούμενη εποχή του αρχικού προγραμματισμού στο Netflix. Μια νέα σεζόν του "La Casa de Papel", μια σειρά ισπανικών ληστών, θεωρήθηκε από 44 εκατομμύρια νοικοκυριά. Ήταν η πιο παρατηρημένη παράσταση της Netflix σε μη αγγλόφωνες χώρες.

Η Netflix θέλει να αυξήσει τη ζήτηση εκτός των ΗΠΑ, επενδύοντας περισσότερο σε διεθνείς πρωτότυπες σειρές. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει 100 σεζόν τοπικών σεναριογραφημένων σειρών από 17 χώρες και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα από 130 μόνο το επόμενο έτος.

Οι υπερπόντιες αγορές θα είναι ακόμη πιο σημαντικές ενόψει του νέου ανταγωνισμού από την Disney, την Apple, τη Comcast Corp. και την AT & T Inc. Και οι τέσσερις εταιρείες θα εισαγάγουν νέες υπηρεσίες συνεχούς ροής τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. του έτους είναι συνήθως μεταξύ των ισχυρότερων εταιρειών, η Netflix αναμένει να προσθέσει συνολικά 7,6 εκατομμύρια περισσότερους πελάτες το τέταρτο τρίμηνο - λιγότερες από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

‘Noisy’ Launch

Οι νέες υπηρεσίες της Disney και της Apple ξεκινούν τον επόμενο μήνα. Η πλατφόρμα Disney + απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες, με εκατοντάδες ταινίες και εκπομπές, όπως Star Wars, Avengers και Pixar. Το προϊόν της Apple είναι περισσότερο προσανατολισμένο σε ενήλικες και έχει μικρότερο περιεχόμενο.

"Η εκτόξευση αυτών των νέων υπηρεσιών θα είναι θορυβώδης", ανέφερε η Netflix στην τριμηνιαία επιστολή προς τους επενδυτές. "Μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή πρόκληση για τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη μας, και προσπαθήσαμε να το συμπεριλάβουμε στην καθοδήγησή μας".

Το απόθεμα έχει κερδίσει πρόσφατα, μειώνοντας το 21% από την ανακοίνωση του χάσματος του προηγούμενου τριμήνου τον Ιούλιο. Ακόμη και μετά τον τελευταίο αγώνα, δεν έχει επιστρέψει στα καλοκαίρια, αλλά η Netflix έχει αποκαταστήσει την πίστη πολλών επενδυτών.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 31% στα 5,24 δισ. Δολάρια, ακριβώς ντροπαλά τις προβολές της Wall Street. Το κέρδος αυξήθηκε στα 1,47 δολάρια ανά μετοχή, κερδίζοντας εύκολα εκτιμήσεις αναλυτών ύψους 1,05 δολαρίων. Αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία προβλέπει κέρδη 51 σεντς ανά μετοχή στις πωλήσεις ύψους 5,44 δισ. Δολαρίων. Και οι δύο είναι κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών έχουν άρει τόσο το κέρδος όσο και τα έσοδα. Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη των συνδρομητών στις Η.Π.Α. Τα κέρδη στις ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν σε μόλις 520.000 νέους λογαριασμούς και η εταιρεία πρόκειται να δημοσιεύσει την ασθενέστερη ανάπτυξη της στο σπίτι σε χρόνια, προσθέτοντας μόλις 2,7 εκατομμύρια πελάτες φέτος.

Η εταιρεία Los Gatos, με έδρα την Καλιφόρνια, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την αγορά χρεογράφων για τη χρηματοδότηση του κόστους προγραμματισμού της, το οποίο αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η Netflix δεν έλεγε αν θα ξαναγύρισε τις τιμές ξανά σύντομα. Σχεδιάζει να δοκιμάσει περισσότερα σχέδια για κινητά και φθηνότερα σε φτωχότερες χώρες της Ασίας, όπου έχει το μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης.

"Εχουμε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε σύγκριση με την καλωδιακή τηλεώραση", δήλωσε ο Chief Executive Officer Reed Hastings. "Κερδίζουμε όλο και περισσότερη προβολή."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ