Η Τουρκία αυξάνει τον στόχο δανεισμού για το 2020 κατά 50%

Σε σύγκριση με το 2019.

Η Τουρκία σχεδιάζει να αντλήσει ποσό ύψους 357,2 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (62,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, ποσό που ισοδυναμεί με αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με τις προβλέψεις για δανεισμό το τρέχον έτος, σύμφωνα με τη στρατηγική δανεισμού του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πιο επιθετικός στόχος δανεισμού της Τουρκίας έρχεται μετά που η οικονομική επιβράδυνση έπληξε τα φορολογικά έσοδα το 2019, ενώ το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους του επόμενου έτους απειλεί να επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, η Τουρκία σχεδιάζει να δανειστεί ποσό ύψους 299,6 δισεκατομμυρίων λιρών από την εγχώρια αγορά και να εξοφλήσει 287 δισεκατομμύρια λίρα, ποσό που θα μειώσει το λεγόμενο ποσοστό μετακύλισης του δημόσιου χρέους σε 104%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτό είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο 121% για φέτος.

Επίσης, το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δανειστεί ποσό 9,6 δισ. δολαρίων από τις διεθνείς αγορές το 2019, ποσό που είναι υψηλότερο από τα 8 δισ. δολάρια που είναι ο φετινός στόχος.
 
 Η κυβέρνηση θα πουλήσει επίσης ομόλογα sukuk το Φεβρουάριο, Απρίλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο, σημειώνει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ