Γιατί κατρακυλάει πάλι το Bitcoin;

Ολοένα και βυθίζεται το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.

Το Bitcoin έσπασε το αρνητικό φράγμα φτάνοντας χαμηλότερα από τα  $8.000 για πρώτη φορά σε σχεδόν ενός μήνα, καθώς οι πρόσφατες μαζικές ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για έβδομη σερί ημέρα.

Το κρυπτονόμισμα “έπεσε” κάτω από το μέσο όρο της καταγραφής του που γίνεται κάθε 200 μέρες, γεγονός που εκλήφθηκε ως σήμα για μαζικές πωλήσεις από πολλούς αναλυτές, υπό την προϋπόθεση ότι το νόμισμα δεν θα ανακάμψει γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Jeff  Dorman, επικεφαλής του επενδυτικού γραφείου της Arca, “ η δράση του Bitcoin αποτελεί τη συνέχεια μιας σωρείας θεματικών που αναπτύχθηκαν από το καλοκαίρι”. “Οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, δεν υπάρχει καινούρια εισροή κρυπτονομισμάτων, ενώ και τα αποθέματα/χρεόγραφα/χρυσός εισέρχονται σε διψήφιο αριθμό από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, γεγονός που οδηγεί τον υπόλοιπο κόσμο, στο να χάσει το ενδιαφέρον του σχετικά με αυτή την αναδυόμενη τάση που επικρατεί στα περιουσιακά στοιχεία.

Πολλοί αναλυτές και επενδυτές παρουσιάζουν πρόβλημα στο να απομονώσουν με ακρίβεια καταλυτικά δεδομένα για τις πωλήσεις. Άλλοι αναλυτές επισήμαναν ως παράδειγμα τη πρόσφατη καταστολή της Κίνας από την αγορά, σε μια εποχή όπου η Κίνα είχε εκφράσει δημόσια την πεποίθηση της να στηρίξει την τεχνολογία blockchain.

Επιπλέον, παρατηρητές από την Σαγκάη εξέδωσαν προκηρύξεις για την εκκαθάριση των εταιρειών που εμπλέκονται στην εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχειών, ενώ προειδοποίησαν ακόμα και για παράνομες πράξεις συναλλαγής.

Τέλος, το Bitcoin υποχώρησε στο 1,9% την προηγούμενη Πέμπτη και περίπου 14% συνολικά για αυτό τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Επίσης, σύμφωνα με τον δείκτη κρυπτογράφησης του Bloomberg Galaxy, οποίος μελετάει μεταξύ άλλων, την πορεία σημαντικών κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Litecoin, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του 12% για τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ