Πτώση στο κενό για τα κρυπτονομίσματα

Οι επενδυτές πάντως παραμένουν ιδιαιτέρως αισιόδοξοι.

Ενώ η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων κινούνται ανοδικά, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα etherum έχει πάρει την κατιούσα καταγράφοντας απώλειες για Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. 

Αλλά αυτό είναι μόνο ένα σημείο από τα πολλά, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου το κρυπτονόμισμα έχει χάσει έδαφος σε περισσότερες από 6 στις 10 συνεδριάσεις. 

Παρά το γεγονός ότι εντός του έτους το etherum κατάφερε να διπλασιάσει την αξία του, σήμερα φαίνεται να έχει απωλέσει το σύνολο των κερδών, σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 1,3% από το ξεκίνημα της χρονιάς, με τον Δεκέμβριο να αποδεικνύεται άλλος ένας πολύ δύσκολος μήνας και για τον «βασιλιά» της αγοράς, το Bitcoin. 

Το δημοφιλέστερο από τα κρυπτονομίσματα έχει υποχωρήσει σε χαμηλά τριών εβδομάδων, φτάνοντας την Δευτέρα τα 6.828 δολάρια, κάτι που το τοποθετεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου. 

Σήμερα, το Bitcoin έχει πλέον χάσει  το 76% των κερδών που είχε εξασφαλίσει στη διάρκεια της βραχύβιας «απογείωσής του» μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, τότε που η τιμή του είχε φθάσει από τα 6.500 δολάρια στα 7.870 δολάρια. 

Χθες το etherum υπέστη απώλειες άνω του 4%. Η τιμή του διαμορφώθηκε στα 127 δολάρια, αφήνοντας μακριά τις καλές επιδόσεις του Ιουνίου όταν είχε σκαρφαλώσει στα 363 δολάρια.

Πάντως η αισιοδοξία των επενδυτών παραμένει, με τις θέσεις αγοράς (long) για το bitcoin στην πλατφόρμα Bitfinex να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ με 44.523 συμβόλαια.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ