Το Γιεν υπερισχύει έναντι του δολαρίου

Ο Ιανουάριος αποδείχτηκε ευνοϊκός για την πορεία του Γιεν αφού απέσπασε κέρδη έναντι του δολαρίου.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 υπήρξε οδυνηρό για τους υποστηρικτές του Γιεν, αλλά αν ο κριτής είναι η ίδια η ιστορία, τότε οι υποστηρικτές του ιαπωνικού νομίσματος, έχουν κάθε λόγο να προσβλέπουν σε πιο αισιόδοξες μέρες για το επόμενο έτος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ιανουάριος αποδείχτηκε ευνοϊκός για την πορεία του Γιεν αφού απέσπασε για έβδομη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, κέρδη έναντι του δολαρίου. Ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές με έδρα το Τόκιο, προσβλέπουν σε επανάληψη του ίδιου φαινομένου εντός του 2020.

Το σενάριο που θέλει το Γιεν να γίνεται ισχυρότερο, ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το δολάριο παρουσιάζει σημάδια πτώσης από την αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο πωλούν όσες επενδύσεις έχουν σε δολάρια, με σκοπό να πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Credit Agricole CIB. To CIB, αναμένει επίσης ότι το δολάριο θα «πιεστεί» από την ανοδική πορεία που παρουσιάζουν ορισμένοι «παίχτες» της κινεζικής αγοράς.

«Η σχέση δολαρίου-Γιεν αποδείχτηκε επωφελής για την οικονομία μόνο μια φορά από το 2014. Λαμβάνοντας το αυτό υπόψιν, είναι αρκετά πιθανόν οι έμποροι να θελήσουν να πουλήσουν το δολάριο ακόμα και πριν την έλευση του νέου έτους» δήλωσε ο Yuji Saito, Εκτελεστικός Διευθυντής της Credit Agricole.

Το Ιαπωνικό Γιεν είναι το μοναδικό νόμισμα που κατόρθωσε να αποδυναμώσει το δολάριο το τελευταίο τρίμηνο, προκαλώντας απώλειες που αγγίζουν του 1% αρχής γενομένης της 30ης Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, το Γιεν αυξήθηκε κατά 0.3%, δηλαδή σε 109,15 ανά δολάριο.

«Υπάρχει νευρικότητα στις αγορές δολαρίων, καθώς συνεχίζει να αυξάνεται η δυναμικότητα του Γιεν» τόνισε ο Takuya Kanda (Γενικός Διευθυντής της Gaitame.com Research Institute Ltd. Τέλος και οι ίδιοι οι επενδυτές παρουσιάζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί  εξαιτίας της ανόδου του Γιεν.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ